Blir hun vår nye bloggdronning?

Therese «Tcmn» Nielsen (16) fra Tromsø har på to måneder doblet antall lesere og blitt Norges tredje mestleste blogger.

Bloggestjerne

På kort tid har Therese «Tcmn» Nielsen blitt et bloggfenomen.

Foto: Privat

– Jeg har ikke som mål å bli nummer én, men det er gøy om det skjer, sier 16-åringen til NRK.no

tcmn.blogg.no skriver tromsøjenta om sminke, klær og hva hun driver på med. Mellom 20.000 til 22.000 lesere følger daglig med på hennes bloggoppdateringer.

– For to måneder siden hadde jeg 11.000 lesere. Det har gått fort, medgir hun uten og ha noe enkelt svar på bloggesuksessen.

Popularitet går i bølger og påvirkes gjerne av enkelthendelser, som at andre skriver om deg eller andre faktorer. Generelt er topplisten forholdsvis stabil.

Karoline Tømte, medieviter

Tett i bloggtoppen

På Norges største bloggportal blogg.no er hun for tiden ranket som Norges tredje mestleste med 21.982 lesere. På plassene foran er Annais (23314) og Julianyl (29906).

Therese vedgår at det ligger litt penger i blogging.

– Det blir ett par tusenlapper i måneden fra sminkeprodusenter som vil at man skal anmelde produktene deres. Man kunne sikkert tjent opp mot 15.000 kroner, men det orker jeg ikke. For jeg har jobb ved siden av, sier 16-åringen som er elev ved salgs- og servicelinja på Tromsø Maritime skole.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Drittslenging forekommer

Video nsps_upload_2010_1_19_16_8_51_1073.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Emilie Marie «Voe» Nereng var Norges mest leste blogger med 55.000 lesere før hun i desember la opp. Her blir hun tatt i mot som en popstjerne i Tromsø.

Før jul offentliggjorde Norges mest leste blogger – Voe – at hun legger ned bloggen . Årsaken var det hun opplevde som mobbing blant enkelte av hennes 55.000 lesere.

Også Therese har opplevd det samme.

– Men det bryr jeg meg ikke om. Jeg får så mange positive tilbakemeldinger at de overgår dem som er usaklige og skriver dritt.

– Det hender jeg legger ut ting jeg ikke burde

Tromsøjenta har blogget siden desember 2009 og har ikke tenkt å slutte.

– Utleverer du noen ganger for mye av deg selv på bloggen?

– Det hender både at lesere og mamma synes jeg skrevet eller lagt ut bilder som ikke passer. Da tenker jeg meg om og fjerner som regel det som er lagt ut, forteller hun.

– Forholdsvis stabilt i toppen

Medieviter Karoline Tømte

Medieviter Karoline Tømte mener det er mange faktorer som skal klaffe før en blogger slår igjennom. - Det holder ikke for en blogger å bare være pen.

Foto: Erlend Bronken

Medieviter Karoline Tømte ved Senter for IKT i Utdanningen har forsket på blogging.

– Popularitet går i bølger og påvirkes gjerne av enkelthendelser, som at andre skriver om deg eller andre faktorer. Generelt er topplisten forholdsvis stabil, sier hun til NRK.no

Tømte mener gode skriveferdigheter, bilder og sosial intelligens er suksessfaktorer for bloggere som vil opp og frem.

– De må være flinke til å rette seg etter leserne sine og kunne teknologi-

– Så det holder ikke å være pen?

– Nei, du må være dedikert. Leserne er illojale og utålmodige, og beveger seg gjerne i flokk. Det krever mye å holde ut.