NRK Meny
Normal

Bjørn har jobbet i 50 år helt uten sykefravær

Han var på jobb i 50 år og tre måneder i luftfartens tjeneste. I dag ble Bjørn Hindenes pensjonist uten en eneste dags fravær.

Bjørn Hindenes

Tirsdag ble Bjørn Hindenes pensjonist etter 50 år i luftfartens tjeneste.

Foto: Fabian Marcus Amundsen Ubeda / NRK

Mange av oss er lenge i en og samme jobb, men noen er lenger enn andre. En av dem er Bjørn Hindenes. Tirsdag hadde den nybakte 70-åringen sin siste vakt på Tromsø lufthavn, og det ble markert med kake.

Men den mest uvanlige siden ved historien, er at Hindenes ikke har hatt én dag med sykefravær i sin 50 år gamle tjeneste.

– Hvordan går det an?

– Det er vel ved å være heldig, og ydmyk over at man faktisk har følt seg skikket til å gå på jobb gjennom alle disse årene.

Skryter av miljøet

Han forteller at trivselen har vært stor gjennom hele karrieren. Arbeidsmiljøet ved flyplassen får skryt.

– Man kan omgås profesjonelt, og man kan omgås i situasjoner med stort press. Da bruker vi veldig mye humor, sier han.

Mye har skjedd siden har begynte å jobbe på flyplassen i mars i 1967. Han fikk utdannelse både fra SAS og Widerøe, og i dag mimret han tilbake til hvordan forholdene var den gang.

– Tromsø lufthavn var jo bare en liten ekspedisjonsbygning, men veldig populær fordi den var nattåpen. Men fasilitetene for passasjerene var mye enklere, sperringer var ikke-eksisterende.

(Artikkelen fortsetter under)

Flytrafikk

Mye har skjedd på Tromsø lufthavn siden Bjørn Hindenes startet i 1967. Her er Dagsrevyens reportasje om juletrafikken ved flyplassen i 1968.

– Flyvende datamaskiner

På den tiden var det to-tre flyginger på dagtid, minnes Hindenes. Og på 50 år har luftfarten endret seg dramatisk. Hindenes sier at en av de store endringene er selve flyene.

– Selv om de likner mye på de flyene som kom på sent 60-tall og begynnelsen av 70-tallet, så har de jo blitt flyvende datamaskiner. Den digitale utviklingen har vært formidabel også på bakken.