NRK Meny
Normal

Ber om fire ukers varetekt etter knivstikking

Politiet kommer til å be om fire ukers varetekt for mannen som er pågrepet og mistenkt for å ha knivstukket ei kvinne på Stangnes i Harstad i går kveld. Politiet mistenker også at mannen ikke hadde lovlig opphold i Norge.

Boligblokk på Stangnes i Harstad

Området ved boligblokka der knivstikkinga skjedde, er avsperra.

Foto: Nils Mehren / NRK

Kvinna som ble alvorlig skada etter å ha blitt knivstukket i halsen i går kveld, ble operert i natt og er utenfor livsfare.

Morten Hole, stasjonssjef ved Harstad politistasjon sier at politiet mottok melding om at ei kvinne var alvorlig skada, trolig med kniv, litt før klokka ti i går kveld.

– Da vi kom til stedet, fant vi kvinna utenfor ei blokkleilighet på Stangnes, og hun fikk førstehjelp av naboer. Hun var påført alvorlige stikkskader i halsen og ble kjørt til sykehus og operert. Og ut fra de tilbakemeldingene vi fikk i natt, så er tilstanden hennes stabil og hun er utenfor livsfare, sier Hole.

– Cirka en time etter at vi fikk meldinga, så pågrep vi en mann i slutten av 30-åra som vi antar er gjerningsmannen.

Kvinne hardt skada av mann på Stangnes i Harstad

Morten Hole sier også at politiet har forsøkt å avhøre mistenkte uten at han så langt har vært villig til å forklare seg.

Politiet vet foreløpig lite om bakgrunne for knivstikkinga. Både fornærmede og mistenkte er i slutten av 30-åra.

Hva slags forhold hadde de to til hverandre?

– Vi vet at de var bekjente, men vi driver nå og undersøker nærmere. Fornærmede kommer fra Iran. Hun kom til Norge i 2010. Siktede er tyrkisk statsborger. Det vi vet om sikta foreløpig er at han hadde visum til Norge i vår, og vi har for så vidt ikke noen ytterligere opplysninger om ham pr. i dag. Men dette er også noe vi driver og sjekker, sier Morten Hole.

Er det en person som ikke skulle ha vært i landet?

– Ut fra de opplysningene vi har i henhold til det visumet han fikk innvilga, så har han ikke oppholdstillatelse i Norge nå, men det er som sagt noe vi skal få verifisert.

Politisperring på Stangnes, Harstad

Politiet kommer i dag til å foreta en dør-til-dør-aksjon for å snakke med naboene i blokka hvor knivstikkinga skjedde.

Foto: Nils Mehren / NRK

Hva skjer videre i etterforskninga i dag?

– I dag gjør vi nye forsøk på å avhøre mistenkte, og vi skal foreta undersøkelser på åstedet med kriminalteknikere. Vi vil også gjennomføre en dør-til-dør-aksjon i blokka der kvinna bodde for å eventuelt høre om det er vitner der som har opplysninger til oss, sier politistasjonssjef i Harstad, Morten Hole.

Etter klokka to i dag blir den sikta framstilt for Trondenes tingrett. Etter alvorlighetsgraden kommer politiet sannsynligvis til å be om fire ukers varetekt hvor han blir sittende sikta for grov kroppsskade. Siktelsen kan bli utvidet.