NRK Meny
Normal

Anders Nils Sokki bekreftet omkommet

Politiet bekrefter at det var Anders Nils Sokki som ble funnet omkommet i terrenget i Kautokeino i går.

Røde Kors og politi

To representanter for det lokale Røde Kors i Kautokeino og to politibetjenter på tur for å hente ned personen som ble funnet omkommet på vidda.

Foto: Berit Solveig Gaup

Vestfinnmark politidistrikt bekrefter i dag at den omkomne som ble funnet i går kveld, var den savnede Anders Nils Sokki.

Politiet fikk melding om funnet halv syv i går kveld.

Laster Twitter-innhold

Regionlensmann Øyvind Lorentzen forteller at Sokki ble funnet i en elv av et familiemedlem. Lorentzen mener det kan være en velt med ATV som er dødsårsaken.

– Det som skjer videre nå er at den omkommende blir fraktet ned fra fjellet. Så blir det tatt stilling til om det skal foretas en obduksjon for å klarlegge hva som er dødsårsaken, sier Lorentzen.

Leteaksjon siden lørdag

Siden lørdag har det vært søkt etter Anders Nils Sokki (48) i store områder nord for Kautokeino. Sokki ble meld savnet etter at han ikke kom hjem fra en fisketur. Den siste observasjonen av den savnede var fra mandag i forrige uke.

Funnstedet skal ifølge politiet ligge en times kjøring med ATV fra Kautokeino tettsted, men politiet vil ikke gå ut med ytterligere informasjon om beliggenheten.

Selv om politiet stoppet leteaksjonen formelt mandag kveld etter å ha søkt i et større område både med ATV, fly, helikopter og til fots, så fortsatte frivillige å lete etter den savnede på eget initiativ.