NRK Meny
Normal

Bardu og KORK klar for musikkfest

Lørdag skal lokale talenter holde konsert sammen med Kringkastingsorkesteret, KORK. Og forberedelsene er nå i full gang.

KORK i Bardu

Bardu ønsker denne uka Kringkastingsorkesteret, KORK, velkommen til bygda.

Foto: Nils Mehren

Det er stor ståhei i Bardu denne uka. Kringkastingsorkesteret, også kalt KORK, skal ha konsert på lørdag med lokale talenter.

Dette skal bli til tv-programmet «Da KORK kom til bygda» på NRK til høsten, og nå er de i gang med opptakene.

Musikalsk jubeluke

Og besøket fra KORK og tv-produksjonen skaper folkefest i bygda. Sammen med bygdefolket og programleder Anne Rimmen er det musikalsk jubeluke for store og små.

– Dette er et kjempeløft for Bardu. Det er spennende og litt skremmende, men vi er utrolig stolte, både bygda og de talentene som skal få lov å spille med KORK, sier dugnadsgeneral Ellen Spets.

Det er stor ståhei i Bardu denne uka. Kringkastingsorkesteret, også kalt KORK, skal ha konsert på lørdag med lokale talenter. Det blir det TV program av til høsten. Nå er de i gang med opptakene, mange deltar i et stort dugnadsarbeid.

Spente deltagere

Både voksne og barn har deltatt i dugnadsarbeidet før konserten på lørdag. Og for dem som skal delta i konserten lørdag begynner nervene å komme litt allerede.

– Det er artig at det skjer noe her. Det skjer mye om vinteren her, men det er stort sett skirenn. Jeg skal synge i koret som skal være med, så vi øver hver dag nå, sier Per Åke Heimdal.

– Er du spent?

– Ja, det er klart vi er spente på resultatet. Men at det er litt nerve i dette er jo det som er artig.

På tv til høsten

Mot slutten av året skal bygdefesten, konserten med KORK og de lokale talentene vises på tv på NRK1.

– Det har liksom løftet oss lite grann, det med samhold, det at det skjer noen ting, det at vi gjør noen ting, sier Ellen Spets.