Selger inn samtidskunst på yttersida av Senja

– Augustin Rebetez !!! Få med Augustin Rebetez.

En mer enn entusiastisk og sprudlende festivalsjef Georg Blichfeldt på Kråkeslottet Senja får ikke snakket nok om den fransktalende sveitseren som er et av trekkplastrende på festivalen

ArtiJuli, festival på Kråkeslottet på Senja.

ArtiJuli

.

Kunstfestivalen foregår hver dag i juli. Den ble for første gang arrangert i 2011. Da ble det solgt 800 billetter.

– I år tror jeg vi flere besøkende, godt over 1000 sier Blichfeldt.
– Det er kjempebra, for det er ikke verdens letteste jobb å selge inn samtidskunst på yttersida av Senja.


Augustin Rebetez stiller på festivalen med ei samling animasjoner. I omtalen av den sveitsiske kunstneren heter det at:…

« Rebetez intensjon er å omskape rommene og å skape et helhetlig visuelt miljø hvor visningene av animasjonene inngår. Tegninger og malerier rett på vegg vil bli produsert på stedet. Skulpturer, satt sammen av ”found objeckts”, vil bli stablet på beina. De har gjerne et menneskeliknende preg. »


På den visuelle sida finnes også trønderen Tonje Moe. Hun har etablert seg som kunstner i Australia, men er nå tilbake i Norge.

Sang og musikk

ArtiJuli byr ikke bare på visuell kunst. Sang og musikk hører med.

– Vi arrangerer 15 konserter i løpet av måneden som festivalen pågår, alt fra Moddi til klassisk klavermusikk og Ragnhild Furebotten.

Og du, ikke glem at vi serverer verdens beste kaker i hele juli. Alt sammen hjembakt. Bedre kan det ikke bli, bedyrer styreleder og festivalsjef Georg Blichfeldt.