NRK Meny
Normal

Arthur Arntzen fikk egen veg: – Jeg begynner å fornemme at dette er stort

Fredag var det offisiell åpning av Arthur Arntzens veg i Tromsdalen.

Når Artur Arntzen fikk sin egen vei var ikke de frekke kommentarene langt unna.

Elvestrandvegen fra krysset Evjenvegen og opp til kirkegården i Tromsdalen, skifter fredag navn til Arthur Arntzens veg. Dette gjør Tromsø kommune for å hylle den folkekjære komikeren som er født og oppvokst i bydelen Tromsdalen.

– Det er jo helt fantastisk. Jeg må nok få det litt på avstand for å forstå hvor stort det er. Men allerede nå begynner jeg å fornemme at dette er stort, sier Arthur Arntzen selv til NRK.

Han sier det også er ekstra spesielt at veien er nettopp i Tromsdalen.

– Jeg vokste jo opp her i de vanskelige årene, så jeg vil si det har stor betydning.

Men han tror Oluf ville blitt litt misunnelig hvis han oppdaget at det ikke var han som hadde fått en vei oppkalt etter seg.

– Jeg tror han nå trekker skinnhua godt nedover ørene og øynene, og borte er han! Jeg er sikker på at han gråter stille, ler Arntzen.

– Har betydd enormt mye

Ordfører Kristin Røymo står for selve avdukingen av vegen, og det kom hilsninger fra skuespillerne Kristian Figenschow jr, Sigurd Kristensen og Finn Arve Sørbøe, som alle er gode venner av Arntzen.

– Arthur har betydd enormt mye for både Tromsø og en hel landsdel – og for et helt land. Han lærte oss virkelig at bak den lyse, fine humoren, så finnes det et dypt alvor. Og det er mye av grunnen til at så mange har tatt Arthur Arntzen til sitt hjerte, sa Kristin Røymo like før den offisielle åpningen av veien startet.

Sør-Tromsøya skolekorps spilte på arrangementet, i tillegg til taler fra ordføreren og hilsener til Arntzen.

I et intervju som NRK gjorde med Arntzen da han fylte 80 år 9. mai i år, sa han at han er veldig stolt over å få en veg oppkalt etter seg.

Se hele intervjuet her:

Å stå han av

Foto: Kåre Inderberg, NRK. Stillbilder: Scanpix