NRK Meny
Normal

Er dette årets sprekeste julehilsen?

Andreas Fliflet baker ikke syv slag til jul, men han sitter våken i utallige nattetimer og klipper sammen en uvanlig julehilsen til venner og kjente. Hvem trenger kor, når du kan gjøre alt selv?

Julehilsen

Andreas Fliflet har for fjerde gang brukt utallige timer på å lage julehilsen til venner og kjente.

Foto: Andreas Fliflet

I fjor rundt denne tiden la NRK ut den imponerende videoen med enmannsorkesteret Andreas Fliflets julehilsen. I år har han lagt seg i selen igjen, denne gangen med låten Suenen, campanas (Kimer, I klokker):

Verdt å markere julen

– Tidligere brukte jeg mye tid på konvensjonelle julehilsener som ble sendt ut i posten, men det er ikke lengre så aktuelt.Det er dyrt, tungvint og nokså ressurskrevende i forhold til å gjøre noe elektronisk, og så synes jeg SMSer blir for puslete, sier han.

Fliflet sier at julen er en fin høytid som er verdt å markere med venner og kjente, og at dette var for han en måte å legge seg litt i flidavdelingen.

– Jeg baker ikke syv kaker, men jeg sysler da med dette, sier han.

Se andre julehilsener her!

Uforsvarlig tidsbruk

Fliflet har brukt det han selv beskriver som alt for mange timer på å sette sammen videoen.

–Det er helt uforsvarlig. Spesielt når jeg ikke kan dette videofaget. Når man sitter der med en lampe til 75 kroner fra Clas Olsson og skal filme disse greiene så går det jo ad undas når man skal sette det sammen i ettertid, ler han.

Låta skal han ha en pause fra nå mens han feirer jul i Argentina, den har blitt spilt kanskje litt vel ofte i julehilsenprosessen.

– Hvis man ser de 13 skallede, middelaldrende mennene som fremfører låta i videoen, så kan man jo tenke seg hvor mange ganger den har blitt spilt for å sette alt sammen, sier han.

På spørsmål om hvorvidt det blir en ny julevideo neste år sier den redigeringsleie bergenseren at det spørsmålet må spares til litt nærmere sommeren når årets redigeringsprosess er litt lengre unna.