NRK Meny
Normal

Angrer på millionlønnen

TIL-sjefen angrer 4-millionerslønnen til Sead Ramovic. Nå må klubben kutte budsjettet med 15 millioner.

Sead Ramovic
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Tromsø Idrettslag har på to år gått opp 20 millioner i lønnskostnader i året. Nå må klubben inn med sparekniven.

Klubben ønsker på sikt å redusere lønnsutgiftene med minst 15 millioner kroner.

Før sesongen signerte keeper Sead Ramovic tidenes beste TIL-kontrakt - med ei årslønn på 4 millioner kroner. Store deler av lønna blir betalt av sponsorer. Selv om det ikke er TIL som betaler hele lønna, så angrer Bendiksen litt på avtalen.

– Det er klart at i ettertid så er det ikke nødvendigvis heldig at man får så store forskjeller i lønnsmassen - altså forskjell på topp og bunn, sier TIL-direktøren.

Mohn-pengene borte

TIL har allerede brukt opp pengegaven på 10 millioner som bergenseren Trond Mohn ga dem i mars.

– Nå er kassa bortimot tom igjen, sier Bendiksen.

Og nå går det mot nedskjæringer i klubben.

– Vi er kommet et stykke på vei, det vil si at vi har utarbeidet et råutkast som vi nå driver og bearbeider, der vi i første fase prøver å synliggjøre alle mulige måter å redusere kostnader på. Det betyr at vi går igjennom alle avdelinger, og vi snur alle steinene, sier Bendiksen.

Ønsker seg 2007-nivå

– Om vi kan ta et stort område, som personalkost, så har vi i budsjettet for 2009, 45 millioner i utgifter, mens vi i 2007 hadde litt over 27 millioner. Så det illustrerer jo et betydelig gap, og det illustrerer jo også for ei betydelig utfordring vi har, sier han.

– Betyr dette at dere nesten må kutte med 20 millioner?

– Ja, visst vi skal realisere et slikt mål, så snakker vi nesten om det. Vi snakker i hvert fall om 15 millioner, og som sagt, det er ikke noe du kan skjære og få effekt av i 2009, det er bortimot umulig – men man kan i alle fall sette i gang prosesser, som gjør at du over tid realiserer et 2007-nivå, sier TIL-direktøren.

Lyd: Radiointervju med Tom Bendiksen

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.