NRK Meny
Normal

– Vi skal jobbe steinhardt

Alta-spissen Vegard Braaten har en plan på hvordan de skal gjøre det vanskelig for TIL å komme fra søndagens kamp med seier.

Vegard Braaten
Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Det er vanskelig å spå akkurat hvordan kampen blir. Vi er ikke favoritter, men det er det vel ingen som kommer til Alfheim i år som er. Vi skal ligge lurt i banen, og kontre litt. Vi skal jobbe steinhardt for å unngå tap, sier Braaten til NRK.

Alta fikk to forsterkninger i siste liten, Christian Reginiussen og Vegard Braaten. Den tidligere toppscoreren Braaten takket også nei til et tilbud fra TIL.

– Jeg var ganske nær på å komme til TIL. Men jeg følte det var riktig å si ja til Alta, og stå ved den avtalen, sier han til NRK.

Vegard Braaten om TIL-Alta.

Søndag klokken 15:00 er det klart for det første nordnorske fotballoppgjøret mellom TIL og Alta.

– TIL er et tippeligalag

Etter planen skal Vegard Braaten tilbake til Bodø Glimt 1. august, men han ser ikke bort fra at kontrakten med Alta kan bli forlenget.

– Man skal aldri si aldri. Før 1. august regner jeg med at vi har tatt en evaluering på hva som er det beste for meg. Akkurat nå er fokuset på å levere for Alta, sier Braaten.

TIL-spilleren Magnus Andersen har uttalt at søndagens kamp mellom Alta og TIL blir som en cupfinale for Alta. Braaten er ikke helt enig.

– Vi tullet i garderoben om at det egentlig er som en cupfinale for TIL, som skal møte serielederen. Men det er klart det er ekstra stort for oss siden TIL var i Tippeligaen i fjor. Det er egentlig et tippeligalag som er i 1. divisjonen, forteller Braaten.