NRK Meny
Normal

–Han var en utrolig fin fyr

Festivalsjefen for Artijuli og de andre deltagerne er sterkt preget av dødsfallet som skjedde i Bøvær på Senja natt til lørdag. Hør vuggesangen som artister og frivillige sang til minne om den omkomne artisten.

Blichfeldt

Festivalsjef Georg Blichfeldt sier at det som har skjedd kjennes uvirkelig. Nå settes festivalen på pause til de bestemmer seg for hva som skal skje videre.

Foto: Håvard Holme

– Det er helt uvirkelig. Det er en stor sorg, og verst selvsagt for de etterlatte i Belgia, kona hans og det lille barnet de har sammen, sier festivalsjefen for Artijuli Georg Blichfeldt.

Den belgiske artisten som skulle opptre på festivalen, som holdes i Kråkeslottet på Senja, omkom natt til lørdag etter å ha falt fra hva politiet beskriver som en stor

Stengt

Dette skiltet er satt opp før man kjører inn til Kråkeslottet.

Foto: Håvard Holme / NRK

høyde.

Mannen var en god venn av hovedkunstneren på Kråkeslottet, Oona Libens, som er halvt belgisk.

– Vi hadde planlagt en helg med stringmusikk sammen med et Tromsøband, Tre Strenge Menn, der den omkomne også skulle opptre, forteller Blichfeldt.

Hør vuggevisen som frivillige og artister sang på Kråkeslottet i går i lydklippet under.

Ble frarådet å gå i fjellet

Festivalsjefen forteller at artisten ønsket å gå seg en tur midt på dagen, og fikk beskrevet hvor det var trygt å fare.

– Han ville gå i fjellet, men ble frarådet det da det kan være litt vanskelig å finne den rette veien. Dersom man finner stien er det ikke noe problem, sier Blichfeldt.

Mannen fikk beskjed om å gå etter stranden og ut mot et nes som ligger litt utenfor. Blichfeldt forklarer at så lenge en holder seg langs sjøen er det ikke farlig, og at det er en løype som enhver kan bruke.

Seaking

Det var et Seaking helikopter som fant mannen etter omtrent to timers søk.

Foto: Håvard Holme
Kråkeslottet

Artijuli skulle i utgangspunktet vare i to uker til på Kråkeslottet i Bøvær på Senja.

Foto: Håvard Holme

– Men han har da altså tatt seg opp i fjellet og falt ned. Det punktet han har falt ned fra er det umulig å klatre opp til, så det som må ha skjedd er at han har gått opp et sted ved siden av og kanskje gått seg fast. Så kan han ha gått sidelengs opp til punktet hvor han falt, forklarer festivalsjefen.

Festival stengt på ubestemt tid

– Det er ennå to uker igjen av festivalen, og vi skal hvertfall ta oss en god pause. Det vil bli en stor minnekonsert i slutten av måneden til ære for han, det er allerede en god del musikere som har sagt at de vil stille opp, sier festivalsjefen.

Inntektene fra arrangementet skal gå til familien til belgieren.

– Han var en utrolig fin fyr, og kom rett inn i miljøet her. Det er viktig for oss å få vist dette og å få gjort noe for ham i minnekonserten, sier Blichfeldt.