NRK Meny
Normal

– Supert å begynne på skolen i sommervarmen

Når sommervarmen endelig har lagt seg over Nord-Norge, er det også klart for skolestart. Det skulle man tro var dårlig timing. Men skolestarten bekymrer langt ifra friskusene som tok seg et bad i Folkeparken i Harstad, dagen før nok et skoleår.

Solveig Tøllefsen og Ida Maria Mikkelsen

Solveig Strand Tøllefsen og Ida Marie Mikkelsen tar seg et bad før skolestart

Foto: Martin Mortensen / NRK

Solveig Strand Tøllefsen, liker best å hoppe i det, for da venner hun seg fortere til det kalde vannet. Sammen med venninnen Ida Marie Mikkelsen, stuper og vaker hun rundt i Grunnvannet i Folkeparken.

– Det er litt kaldt innrømmer Solveig, mens Ida Marie står på bunnen og lener seg til bryggekanten, som om det skulle være bassenget i Grottebadet.

Barn bader på siste feriedag

Se video

Gleder seg til skolestart

Jentene som skal begynne i fjerde klasse på Harstad barneskole, bekymrer seg ikke for å begynne på skolen i sommervarmen, langt der ifra.

– Vi gleder oss, samstemmer friskusene.

Jeg liker matematikk – det gleder jeg meg til – også blir det fint å treffe igjen alle vennene, sier Solveig.

Jeg gleder meg for jeg liker å ha Kunst og Håndverk, sier Ida Marie.

Selv om sommeren i de voksnes øyne ikke har vært noe å skryte av – foreløpig – klager ikke de badeglade 4.-klassingene. Solveig synes sommeren har vært fin, og forteller at hun har feriert i Indre Troms.

– Vi var der en uke, men det var mye mygg. Også badet vi, men da var det iskaldt.

En flyndrekast unna, flyter Torje Hagen, som skal begynne i 2. klasse, rundt med dykkermaske, også han gleder seg til å begynne på skolen igjen.

– Det blir supert, for da får jeg møte alle vennene mine igjen, slår han fast.