NRK Meny
Normal

– Repparfjordsaken er vanskelig

Miljødirektoratet vil bruke resten av året på behandling av Repparfjordsaken.

Harald Sørby

Gruveselskapet Nussir vil starte et av de største mineralprosjektene i Norge på lang tid i Repparfjord. På et folkemøte i Kvalsund i går kveld innrømte sekssjonsjef i Miljødirektoratet Harald Sørby at saken er vanskelig å behandle.

Foto: Allan Klo/NRK

– Hver sak er individuell og unik. Det er kvaliteter og utfordringer her du ikke finner andre steder. Det er derfor vi driver konsesjonsbehandling på individuelt nivå, sier seksjonssjef i Miljødirektoratet Harald Sørby.

Det var under et folkemøte om gruvedrift i Kvalsund i går kveld, at Miljødirektoratet innrømmet at Repparfjord-saken er en av de vanskeligste de har hatt til behandling.

I løpet av høsten skal direktoratet ta endelig stilling til Havforskningsinstituttets kritikk mot Akvaplan Nivas beregning av avfallsspredning fra kobberdriften som er planlagt i Repparfjord.

Folkemøte i Kvalsund

Både regjeringen og Kvalsund kommune ønsker å legge til rette for et av de største mineralprosjektene i Norge på lang tid ved å tillate oppstart av kobbergruvene i Repparfjord, om lag 45 kilometer fra Hammerfest. Her fra folkemøtet i Kvalsund i går kveld.

Foto: Allan Klo/NRK

Seksjonssjef Harald Sørby sier nå at avgjørelsen kan ta tid.

– Vi har hatt som ambisjon å bruke resten av året på dette. Men det avhenger av om vi behøver mer informasjon eller ikke, så det kan jeg ikke si for sikkert her og nå, sier Sørby.