– Publikum kan bli tunga på vektskåla

Det mener TIL-trener Bård Flovik. Mye står på spill når Tromsø møter Vålerenga på Alfheim søndag i den tredje siste serierunden i eliteserien.

Tromsø jubler

Et fullt Afheim mot Vålerenga på søndag kan bli avgjørende for Tromsø-seier, mener TIL-trener Bård Flovik.

Mens Tromsø ligger på 13. plass med 30 poeng, har Vålerenga et poeng mer og ligger på 11. plass. På 14. og 15. plass er Lillestrøm og Stabæk med henholdsvis 29 og 28 poeng og kjemper også om videre plass i neste års eliteserie.

Kan bli fullt

En seier er derfor veldig viktig for både Tromsø og Vålerenga. TIL satser på hjelp fra et fullsatt publikum, og har åpnet portene til Alfheim.

Torsdag formiddag var det solgt 4321 billetter.

– Men det stiger jevnt og trutt, sier arrangementssjef Cecilie Nøstvik.

Hun mener det blir mulig å fylle Alfheim, det vil si at 6000 ser kampen.

TIL-trener Bård Flovik

TIL-trener Bård Flovik er optimistisk foran den viktige kampen mot Vålerenga.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Ute på Alfheim-matta prøver trener Bård Flovik å få fart på «Gutan». Han er glad for at klubben har åpnet portene.

– Det er et fint tiltak. Vi er veldig inspirert til å vise at vi kan ta tre poeng mot Vålerenga. Vålerenga er i samme situasjon som oss, vi konkurrerer på tabellen og det blir en artig fotballkamp både fysisk, mentalt og stilmessig, sier han.

– Hva vil et nesten fullt Alfheim bety sportslig for dere?

– Publikum er den tolvte spilleren og et inspirert publikum som heier oss frem vil jo fort være med å gjøre situasjonen bedre for oss. Jeg er sikker på at de kan være tunga på vektskåla til at vi henter seieren, sier Bård Flovik.

Deila

Tidlgiere Celtic-manager Ronny Deila er den som mer og mer får ansvaret for å berge Vålerenga fra nedrykk.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

– Blir en tøff kamp

I Vålerenga er det nå Ronny Deila, den tidligere Celtic-manageren, som mer og mer får ansvaret for å berge Vålerenga fra nedrykk. Han fikk sparken i skotske Celtic for et halvt år siden, og er glad for å være på banen igjen.

– Jeg gleder meg til hver trening og hver kamp, det er spennende og det er utfordrende, men det er jo derfor vi driver med fotball, sier han.

Han tror det blir en tøff kamp i Tromsø.

Kjetil Rekdal

Ketil Rekdal håper på en spennende og målrik kamp.

Foto: Hommedal, Marit / SCANPIX

– Det er det alltid når vi kommer opp til Tromsø. Det er et hardtarbeidende, godt fotballag og vi må være opp mot vårt beste for at vi skal få tre poeng. Tre poeng gjør situasjonen veldig, veldig mye bedre. Da har vi alt i våre hender og det er en god følelse.

Og Kjetil Rekdal, som kun observerer treningen, gleder seg til møtet med TIL i nord.

– Jeg trives med å komme til Tromsø, så det er alltid spennende kamper. I fjor var det 5-4 til oss og gangen før det var det 2-2 så det har pleid å være målrikt de siste gangene vi har vært der.