– Målet mitt er å spille mellom 20 og 30 seriekamper denne sesongen.

I fjor startet han kun fire seriekamper. Denne sesongen ønsker Morten Gamst Pedersen (35) å mangedoble det.

Morten Gamst Pedersen

Morten Gamst Pedersen smiler om dagen. Han er skadefri og i form. Og tror på en god sesong både for seg selv og laget.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Morten Gamst Pedersen fikk comeback-sesongen i TIL ødelagt av en alvorlig lyskeskade – og spilte kun fire kamper fra start i fjor.

To av dem – i de to siste rundene – var avgjørende for at Gutan berget plassen.

I år er 35-åringen fra Vadsø skadefri, koser seg i disse dager på spansk gress på La Manga – og er i form. Gamst Pedersen har sammen med Aron Sigurdarson vært TILs beste spiller så langt i oppkjøringen.

– Jeg ligger nok litt foran skjema. Og det er veldig kjekt, sier Gamst Pedersen til NRK.

Vil spille mye mer i år

Fra en sentral midtbaneposisjon ønsker han styre TIL langt vekk fra bunnstriden. Og hans personlige målsetting er å spille over to tredjedeler av de 30 seriekampene i årets eliteserie.

– Jeg tror ikke jeg blir å spille alle kampene. Men målet mitt er å spille mellom 20 og 30 seriekamper i år.

Trener Bård Flovik er imponert over den jobbe klubbens eldste spiller har lagt ned etter at han ble skadet i fjor vår – og slo opp igjen lyskeskaden midt på sommeren.

Det er nesten som TIL har fått en «ny» spiller.

Morten Gamst Pedersen fra treningsleir på La Manga

Morten Gamst Pedersen fyller 36 til høsten, men har vært TILs beste spiller i oppkjøringen.

– Ja, det kan oppleves sånn. Han tilfører laget og gruppa vår mye. På banen bidrar han med ledererfaring i spillet, kommunikasjon og i tillegg hans egne ferdigheter med både høyre og venstre fot – også på dødball, sier Flovik.

Inn i kapteinsteamet?

Trolig kommer Gamst inn i kapteinsteamet denne sesongen – uten at det betyr så mye for veteranen, som er sjef uansett i kraft av sin erfaring og måten han opptrer på.

Sjøl er Gamst mest opptatt av at laget skal ta steg – og klatre et godt stykke oppover tabellen i eliteserien denne sesongen.

– Vi skal høyere opp på tabellen. Kommer vi oss et stykke vekk fra bunnen, kan vi slippe skuldrene ned – og få en helt annen ro inn i spillet. Og dermed komme enda noen plasser lenger opp. Men først og fremst sikter vi oss inn mot midten, sier Morten Gamst Pedersen.