NRK Meny
Normal

– Jeg og flere andre hang på fløyta for å prøve å stoppe kvinnen

Ei kvinne opplevde det som trolig er enhver bilists mareritt på bensinstasjonen.

Uhell på bensinstasjon

En bensinpumpe på Esso i Harstad ble totalt ødelagt torsdag formiddag. En bilist kjørte av gårde mens bensinpistolen fortsatt sto i bilen.

Foto: Ronald Wahlquist

Etter at kvinnen hadde fylt bensin på Esso i Harstad i formiddag, satt hun seg som vanlig i bilen for å kjøre av gårde. Det var da det uheldige skjedde – hun hadde glemt å ta bensinpistolen ut av tanken.

Ronald Walquist ble vitne til den uvanlige hendelsen.

– Jeg sto rett ved pumpa og fikk godt utsyn til det som skjedde. Jeg så at kvinnen bare gasset på etter å ha fylt bensin, og at bensinpistolen fortsatt sto i tanken. Jeg kunne nesten ikke tro mine egne øyne. Kvinnen kjørte ganske langt også, minst åtte- ti meter, før hun rett og slett ikke kom videre fordi slangen stoppet henne, forteller han lattermildt til NRK.

Det var mange biler på bensinstasjonen under hendelsen.

– Jeg og flere andre hang på fløyta for å prøve å stoppe kvinnen. Og da hun gjorde det, sa hun «Nei, nei, nei, er det mulig», og ble stående helt lamslått. Etter litt satt hun seg inn i bilen igjen, og rygget for å få pistolen ut av bilen.

Wahlquist forteller at det ble trafikkaos på bensinstasjonen under hendelsen.

Kunne blitt farlig

Ronald Walquist

- Jeg må si at det var en veldig morsom hendelse, men den kunne også blitt farlig. Jeg er glad for at det ikke skjedde noen alvorlig ulykke, sier Ronald Walquist.

Foto: Privat

Det var Nordlys som omtalte saken først.

Bensinpumpa kvinnen fylte fra løsnet helt under hendelsen, og ifølge Wahlquist begynte det å piple bensin ut fra pumpa.

– Jeg syntes veldig synd på kvinnen som opplevde dette. Hun ble veldig lei seg. Folk fjernet seg raskt fra bensinpumpa, sier han.

En mann sto rett ved siden av kvinnen og fylte bensin da hun begynte å kjøre.

– Det kunne blitt farlig for ham også, bensinpistolen kunne kommet i rekyl tilbake på ham.

Wahlquist anslår at den uheldige kvinnen er i 70-årene.

Fryktet stasjonen gikk i lufta

Bensinstasjonen ble nødt til å stenge flere bensinpumper etter uhellet.

– Vi har måttet stenge pumpe 3 og 4, og pumpe 6 er helt ubrukelig. Vi har også helt pulver på bakken for at ingenting skulle ta fyr, sier Lisabeth Hogefeldt, som jobber på stasjonen, til NRK.

Også hun var vitne til hendelsen. Både Hogefeldt og Walquist trodde først at en del bensin hadde rent ut på bakken etter hendelsen, men dette viste seg å være såpevann.

– Det lignet imidlertid veldig på bensin. Fordi det heldigvis bare var såpevann slapp vi å stenge hele stasjonen. Tre av pumpene fungerer.

Hogefeldt ble svært redd da hun observerte hendelsen.

– Jeg så for meg det verste, at bensinstasjonen skulle gå i lufta, akkurat som på film. Men heldigvis ordnet alt seg ganske bra til slutt, sier hun.