NRK Meny
Normal

– Jeg har opplevd en stor tillit i dag

Det var Monica Nielsens reaksjon etter det ble klart i kveld at det er hun som stiller som Alta Arbeiderparti sin ordførerkandidat.

Alta Arbeiderparti

Monica Nielsen ble Alta Arbeiderparti sin ordførerkandidat før kommunevalget neste år. De fem øverste på lista er kummulerte, og i tillegg til Nielsen ble dette Torfinn Reginiussen, Kristin Abrahamsen, Bernt Berg og Hilde Søraa.

Foto: Robin Mortensen / NRK

– Jeg har opplevd en stor tillit i dag, med et enstemmig møte i Alta Arbeiderparti som har valgt meg til ordførerkandidat, og det føles veldig godt, sier Monica Nielsen rett etter møtet.

Hun var derimot ikke helt sikker på at det var hun som skulle ende opp som deres kandidat.

– Når det er nominasjon, så må man vente til avstemminga og til det foregår. Det gjorde vi også i dag, og jeg er veldig glad for at jeg er enstemmig valgt til å være ordførerkandidat.

Alta Arbeiderparti

Monica Nielsen sammen med andremann på lista, Torfinn Reginiussen.

Foto: Robin Mortensen / NRK

– Vi fører den rette politikken for Alta

– Jeg stiller som ordførerkandidat for Arbeiderpartiet fordi jeg ønsker å være med å forme Altasamfunnet , jeg ønsker å bidra og jeg har stor tro på at Alta Arbeiderparti og den politikken vi fører, er den som er rett for Alta, sier Nielsen.

Alta Arbeiderparti

Rundt 80 personer møtte opp på nominasjonsmøtet til Alta Arbeiderparti torsdags kveld.

Foto: Robin Mortensen / NRK

Hun er helt klar på stategien som skal funke for å komme til makta i Alta kommune igjen ved kommunevalget neste høst.

– Først har vi i dag valgt et meget dyktig og bredt sammensatt team som skal utøve politikk neste periode, og vi har vedtatt et partiprogram der retninga for politikken som vi ønsker å føre neste periode, er veldig tydelig, veldig klar og der det ligger veldig god politikk som er veldig bra for Alta. Og det er vår strategi på å vinne. det er de dyktige folkene og det er den politikken som vi ønsker å få gjennomført, svarer ordførerkandidaten.

Ordførerkandidaten er ikke i tvil om at det blir en hektisk periode framover om Arbeiderpartiet vinner kommunevalget i Alta.

– Jeg tror at politikken de neste fire årene kommer til å være prega av ulike saker. Alta er jo et samfunn der det skjer veldig mye, vi har utvikling, vi har etableringer som kommer hit, vi har skolestruktur som vi skal iverksette. her er veldig mye som skjer og det kommer også politikken til å være prega av.