– Ingen person med vettet i behold kan takke nei til en slik oppgave

Kristian Støback Wilhelmsen blir Tromsø Høyres nye ordførerkandidat. 23-åringen sier han både er ydmyk og glad for tilliten han blir vist.

Kristian Støbeck Wilhelmsen

Kristian Støback Wilhelmsen er Høyres nye ordførerkandidat i Tromsø.

Tromsø Høyre presenterte sin nye ordførerkandidat på en pressekonferanse søndag ettermiddag. Etter at Tromsø-ordfører Jens Johan Hjort trakk seg som ordførerkandidat etter det turbulente nominasjonsmøtet i januar i har det vært spekulert i mange nye navn som erstattere på topplassen til Tromsø Høyre.

Se video:

Ny ordførerkandidat

Kristian Støback Wilhelmsen er fram til 9. april vararepresentant på Stortinget for Kent Gudmundsen som er i pappapermisjon. 23-åringen er en av de yngste på Stortinget. Ved siden av sin politikerkarriere studerer Støback Wilhelmsen juss, men har permisjon fra studiet ved Universitetet i Tromsø.

– Alder er ikke et tema i denne valgkampen. Mitt fokus er å gå til valg for Tromsø Høyre med ei liste med utrolig gode kandidater, og for mer samarbeid i Nord-Norge, sier Høyres nye ordførerkandidat.

Se video:

Ny ordførerkandidat Troms Høyre

Ingen kriseløsning

– Jeg er veldig glad, og det er med stor ydmykhet at jeg takker ja til dette, sa Kristian Støback Wilhelmsen under pressekonferansen på Rådhuset i Tromsø søndag ettermiddag.

På spørsmål om dette er en kriseløsning for partiet, avviser Wilhelmsen det kontant. Han vil heller ikke ha fokus på partiets dårlige meningsmålinger.

– Nå har det vært nok tull og tøys. Vi ser framover, og jeg er overbevist om at pilene vil peke i riktig retning ganske så fort, sier Støback Wilhelmsen.

Satser ungt

Øyvind Hilmarsen

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen sier partiet satser på yngre velgergrupper. Her fra nominasjonsmøtet i Tromsø Høyre.

Foto: Sveinung Åsali / NRK

Tromsø Høyre holder sitt nominasjonsmøte onsdag. Nominasjonskomiteen mener den har funnet den beste kandidaten, etter en lang prosess. Byrådsleder Øyvind Hilmarsen er glad for at Støback Wilhelmsen takket ja.

– Han er en reflektert politiker, og sterk i debatter. Høyre satser ungt, og han kan fri til andre velgergruppe enn det Høyre tradisjonelt har gjort.

Støback Wilhelmsen er politisk nestleder i Tromsø Høyre, samt komitéleder i utdannings-, kultur og idrettskomiteen i Tromsø kommune. Som politiker er han spesielt opptatt av skole og psykisk helse.