Normal

– Dette her er bare barnemat

Lavangen skolekorps satt seg på bussen til Tromsø klokken sju lørdag morgen for å delta i Midnight Sun Minimaraton.

Levangen skolekorps

Lavangen skolekorps forbereder seg på marsjtakter før det braker løs med marsjering under minimaraton.

Foto: Tora Lind Berg

Klokka er halv seks lørdag kveld, og bak storscenen på torget i Tromsø er det fullt av blå korpsuniformer som vrimler frem og tilbake for å gjøre seg klar til løp. - Eller rettere sagt marsj.

– Alle sammen still dere i en halvsirkel, så går vi gjennom en marsj, roper dirigent Hans Erik Børve.

Skolekorpset fra Lavangen satt seg på bussen klokken syv lørdag morgen for å være med på Midnight Sun Marathon, som det eneste korpset som deltar. De har spilt på torget i pissregnet, og etter løpet bærer det på pizzarestaurant.

– Vi skal vise hvem vi er, og at vi klarer å gå rett, forteller Marcus Nicolaysen (13) på skarpstromme.

At de skal greie å gjennomføre marsjen på 4,2 kilometer er Nicolaysen og kompis Simen Alexander Johnsen ikke i tvil om.

– Vi er ett av de korpsene som går mest på 17. mai,5,2 kilometer. Så det her er bare barnemat, sier Johnsen selvsikkert.

Organisert kaos

Med et korps på 18 skoleelever og 12 voksne som både skal ha uniform og instrumenter på plass til start, er en nødt til å ty til stridsledelse iblant selv om planen er aldri så god.

– Hun ene som spiller fløyte måtte få sportshanskene mine. Skarptromma manglet festestropper, så vi måtte innom sportsbutikken og kjøpe skolisser. Og så har du han ene blåseren med betennelse i foten, som vi nå har skaffet rullestol til, lister dirigenten opp.

Det samme har også Ingrid Rollmoen (12) fått.

– Jeg vred foten min mellom to planker sist onsdag, og forstuet foten. Men jeg hadde så lyst til å være med, så vi fikk ordna en rullestol, forteller hun.

Ved siden av står Elisabeth Nerdal (20). Hun har ikke mer enn ei lita uke igjen til termin, men skal være med å marsjere så lenge hun orker.

– Det kommer til å gå greit. Blir det for tungt, så hiver jeg meg bare med igjen på slutten, sier hun og smiler.

– Rekrutterer som bare juling

Det er ikke første gang skolekorpset drar ut på litt atypiske arrangementer for et korps. Om noen år er det snakk om å dra til Sør-Afrika.

– Dirigenten vår er ivrig jogger. Han bruker å komme med sprø ideer, avslører Nerdal.

Kanskje er det tips å hente for andre skolekorps.

– Vi går litt imot den generelle korpstrenden De fleste korpsene minker, mens vi rekrutterer som bare juling. Interessen er stor for korps i bygda, folk setter pris på oss, sier Nerdal.