– Det ser ut som jeg pisser litt på klubben

TILs toppscorer fastholder at han vil bort, men tar selvkritikk på mediehåndteringen.

Thomas Lehne Olsen

Thomas Lehne Olsen hadde møte med TIL-ledelsen onsdag formiddag.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Mandag avslørte NRK at Thomas Lehne Olsen (26) ønsket seg bort fra Tromsø IL foran neste sesong – av private grunner – selv om han har kontrakt ut 2018-sesongen.

Dagen etter fulgte Tromsø-avisene opp saken, og Lehne Olsen uttalte blant annet dette til iTromsø:

– Hvis TIL vil være skikkelig kjipe så får jeg ikke lov til å gå. Men jeg regner med at de ikke er så dumme at de vil ødelegge for både spiller og klubben, sier Lehne Olsen.

Pisser på klubben

Onsdag var Lehne Olsen tilbake på Alfheim, og han dro rett i møte med TILs sportssjef Svein-Morten Johansen. NRK vet at flere i TIL har reagert på hvordan Lehne Olsen har håndtert saken i media, og at det ødelegger både for spiller og klubb.

NRK møtte Lehne Olsen etter møtet med TILs sportssjef.

– Jeg og Svein-Morten hadde en veldig fin samtale rundt saken. Både jeg og klubben har lyst til å komme fram til en løsning. Går det ikke, så går det ikke. Da stiller jeg på trening her igjen 15. januar, sier Lehne Olsen til NRK.

Han innrømmer at det ble en heftig tirsdag.

Faksimile fra iTromsø

Slik så fronten ut på avisa iTromsø i går. Nå tar Lehne Olsen selvkritikk på hvordan har ordla seg.

– Ja, det gikk litt over grensa. Spesielt noen ting såra meg litt, at jeg ville valgt en OBOS-klubb i stedet for TIL. Det ser ut som jeg pisser litt på klubben, og det er ikke det jeg vil i denne saken her, understreker Lehne Olsen.

Tar selvkritikk

Hedmarkingen ønsker nå at saken skal gå ryddig for seg mellom han og klubben.

– Jeg har et ønske om å dra bort, og det er det private grunner til. Det har ingen ting med det sportslige å gjøre. TIL har hjulpet meg med å bli en mye bedre spiller. Den tilliten jeg har fått her har vært helt fantastisk. sier Lehne Olsen.

Samtidig tar TILs toppscorer selvkritikk på at ting etter hvert kom helt feil ut i media.

– Ja, jeg kan ta min del av skylda for at dette kom litt ut av kontroll, for å si det sånn. Det var mye telefoner i går. Og det kan hende jeg ble litt for provosert, til tider. Og at det kom ut noe som ikke burde kommet ut. Det tar jeg selvkritikk på, sier Lehne Olsen.

TILs sportssjef Svein-Morten Johansen, har ikke besvart NRKs henvendelser i dag.