Normal

– Det ser ut som et lappeverk

Rullestolbrukere i Harstad har fått asfalt på Richard Kaarbøs plass, men ikke alle er like fornøyd.

Richard Kaarbøs plass i Harstad. Rullestolbrukere kjører på brostein og asfalten som er lagt der.

Den nye asfalten på torget får blandet mottakelse.

I 20 år har brosteinen på Richard Kaarbøs plass i Harstad vært til besvær og irritasjon for rullestolbrukere, nå er det kommet en midlertidig løsning. Deler av plassen, som de fleste forbinder med torget, er asfaltert.

Etter flere års kamp for å bedre forholdene og fremkommeligheten, har det kommet en løsning – nemlig striper med asfalt. Som rullestolbruker er Liv-Tone Lind fornøyd.

– For meg, og for mange andre som har utfordringer i hverdagen med brosteinen, så er det en ny verden, sier hun og legger til:

– Jeg kan sammenlikne det med å kjøre en Ferrari og en Lada. Det er så deilig å få lov til å komme på torget og nyte også stillheten – for alt skramlet jo.

(Artikkelen fortsetter under)

Liv-Tone Lind

Liv-Tone Lind sammenlikner den nye asfalten med å gå fra å kjøre Lada til å kjøre Ferrari.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Blandet mottakelse

Det er likevel ikke alle som er like fornøyde med den nye løsningen.

– Jeg synes ikke noe om det. Jeg synes det er et strakstiltak som bare lager komplikasjoner, sier Janne Vang som har fått asfalt rett utenfor døra til frisørsalongen sin.

Janne Vang

Janne Vang er ikke helt fornøyd med estetikken ved den nye asfalten.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Hun mener asfalten rett og slett ikke ser ut.

– Vi gjør alt vi kan for at det skal være fint utenfor butikken vår. Når vi kom hit på fredag morgen, så hadde de blant annet asfaltert flisene i trappen fast. Jeg er ikke fornøyd, det ser ut som et lappeverk.

– Hva burde de ha gjort?

– Enten måtte de faktisk asfaltert hele torget. Ellers måtte de ventet til neste år og gjort en bedre planlegging før de utførte dette.

Også Live-Tone Lind er enig i at den nye løsningen ikke ser pen ut.

– Man ønsker jo selvfølgelig at det skal være en pen by. Men hvis vi tenker sikkerhet med tanke på dem med barnevogn eller rullestol, så er det ikke noe særlig å trille på disse brosteinene. De er rett og slett farlige.

– Midlertidig løsning

– Bakgrunnen er at det har vært 20 år med kritikk helt siden brosteinen ble lagt. Nå må vi ha på en midlertidig løsning, inntil vi får på plass en helhetlig løsning, sier ordfører Marianne Bremnes i Harstad.

Hun håper en mer endelig løsning er på plass i løpet av ett år.

Marianne Bremnes

Ordfører Marianne Bremnes i Harstad.

Foto: Martin Mortensen / NRK