NRK Meny
Normal

Vet ennå ikke hvorfor Brynemo døde

Den foreløpige obduksjonsrapporten fra Folkehelseinstituttet av kvinnen som døde i Kragerø lørdag kveld, har ikke påvist noen sikker dødsårsak.

Øystein Skottmyr

Politistasjonssjefen i Kragerø, Øystein Skottmyr, på åstedet hvor en av kommunens ansatte døde på jobb. Den avdøde var pleier på en omsorgsbolig.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg kan ikke utdype hva som har kommet frem i den foreløpige obduksjonsrapporten, sier politiadvokat Ingrid Øygarden til NRK.

Men det er altså derfor fortsatt uklart hvorfor kvinnen døde, skriver politiet i en pressemelding onsdag kveld.

Erklært død

59 år gamle Else Margrethe Brynemo, som arbeidet ved en omsorgsbolig for psykisk utviklingshemmede, ble funnet med hodeskader om kvelden lørdag 24. september 2016.

Hun hadde tidligere på kvelden gått en tur sammen med en beboer.

Ingrid Øygarden, politiadvokat

– Siktelsen mot 35-åringen er uendret, sier politiadvokat Ingrid Øygarden.

Foto: Øystein Økter / NRK

Da hun ble funnet ble det tilkalt ambulanse, men klokken 20 på kvelden ble kvinnen erklært død.

Kan endre siktelsen

Siktelsen mot den 35 år gamle beboeren som var til stede med Brynemo, opprettholdes etter den foreløpige obuksjonen, melder politiet.

Politiet skriver også at siktelsen kan endres, men kan ikke si om mistanken mot mannen er styrket eller svekket.

– Siktelsen er uendret. Siden dødsårsaken er usikker er vi ikke noe nærmere en avklaring på dette spørsmålet, sier Øygarden.

De pårørende til Brynemo er orientert om den foreløpige obduksjonsrapporten.

Den endelige obduksjonsrapporten foreligger først om noen uker.

 • 119 uten strøm

  Søndag morgen er 119 av Skagerak Energis kunder i Telemark uten strøm. Det er innbyggere i Bamble, Siljan og Skien som er berørt. – Vi har mannskaper og helikopter ute for å rette feil alle steder, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.

 • Mistet førerkortet etter ulykke

  En sjåfør har mistet førerkortet etter en ulykke i Meensvegen i Skien lørdag kveld. Fire personer i to biler var involvert i ulykken. Alle fire ble sjekket av lege på stedet.

 • Vold mot dørvakt

  En mann ble satt i arresten etter at han var voldelig mot en dørvakt ved et utested i Bø i natt. Mannen ville heller ikke si hva han het, og blir anmeldt for begge forholdene.

 • Tre over E18

  TA skriv at det ligg tre og tunge greiner i vegen fleire stader langs E18 ved Kragerø. Vegtrafikksentralen oppmodar folk til å køyre forsiktig.