NRK Meny
Normal

Vet ennå ikke hvorfor Brynemo døde

Den foreløpige obduksjonsrapporten fra Folkehelseinstituttet av kvinnen som døde i Kragerø lørdag kveld, har ikke påvist noen sikker dødsårsak.

Øystein Skottmyr

Politistasjonssjefen i Kragerø, Øystein Skottmyr, på åstedet hvor en av kommunens ansatte døde på jobb. Den avdøde var pleier på en omsorgsbolig.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Jeg kan ikke utdype hva som har kommet frem i den foreløpige obduksjonsrapporten, sier politiadvokat Ingrid Øygarden til NRK.

Men det er altså derfor fortsatt uklart hvorfor kvinnen døde, skriver politiet i en pressemelding onsdag kveld.

Erklært død

59 år gamle Else Margrethe Brynemo, som arbeidet ved en omsorgsbolig for psykisk utviklingshemmede, ble funnet med hodeskader om kvelden lørdag 24. september 2016.

Hun hadde tidligere på kvelden gått en tur sammen med en beboer.

Ingrid Øygarden, politiadvokat

– Siktelsen mot 35-åringen er uendret, sier politiadvokat Ingrid Øygarden.

Foto: Øystein Økter / NRK

Da hun ble funnet ble det tilkalt ambulanse, men klokken 20 på kvelden ble kvinnen erklært død.

Kan endre siktelsen

Siktelsen mot den 35 år gamle beboeren som var til stede med Brynemo, opprettholdes etter den foreløpige obuksjonen, melder politiet.

Politiet skriver også at siktelsen kan endres, men kan ikke si om mistanken mot mannen er styrket eller svekket.

– Siktelsen er uendret. Siden dødsårsaken er usikker er vi ikke noe nærmere en avklaring på dette spørsmålet, sier Øygarden.

De pårørende til Brynemo er orientert om den foreløpige obduksjonsrapporten.

Den endelige obduksjonsrapporten foreligger først om noen uker.

 • Odd tapte

  Vålerenga slo Odd 2–1 i kveld. Bilal Njie scoret kampens første, men også Odds eneste mål.

 • Gasslekkasje på Herøya

  En gasslekkasje på Yaras anlegg på Herøya er under kontroll etter at 200 liter ammoniakk lakk ut. Det forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt hos politiet i Telemark. Lekkasjen skjedde litt over kl. 1700 i dag. Ingen personer ble skadet. Målinger i området viser at det nå ikke er fare for liv og helse. Politiet og bedriften skal jobbe videre med å finne ut av årsaken til ammoniakklekkasjen.

 • Helikopter rykket unødig ut

  Et helikopter fra Sola rykket ut til Kvinesdal i forbindelse med aktivering av SOS-funksjon på en smartklokke, men det viste seg å være falsk alarm. Hovedredningssentralen ber personer med slike nødsendere om å sette seg inn i hvordan de virker.

 • – Nedslående kontrollresultat

  To personer mistet førerkortet og 24 personer fikk bøter i en trafikkontroll i Gransherad søndag. Barn med rattkjelker gikk langs veien mens kontrollen pågikk.

  – Resultatet av dagens kontroll var nedslående. Det som er helt sikkert er at UP vil besøke Gransherad igjen, skriver politiet på Twitter.