Hopp til innhold

Politiet vet ikke om Else (59) ble utsatt for vold

Hodeskadene på Else Margrethe Brynemo (59) er ifølge politiet forenlige med et fall mot asfalten. De vet fortsatt ikke sikkert om hun falt eller ble utsatt for vold før hun døde lørdag.

Øystein Skottmyr

Politistasjonssjef Øystein Skottmyr på stedet der Brynemo ble funnet med alvorlige skader lørdag kveld.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

– Om skadene har oppstått under fall eller på annen måte, er noe etterforskningen vil vise. Det kan ha skjedd på flere måter, sier politistasjonssjef Øystein Skottmyr i Kragerø til NRK.

En 35 år gammel mann som bor på institutsjonen der Brynemo jobbet, er siktet for kroppskrenkelse etter at Brynemo ble funnet med store skader etter at de to hadde vært ute og spist lørdag.

Ifølge politiet er han først og fremst siktet slik at rettighetene hans blir ivaretatt. En siktelse innebærer blant annet at han får oppnevnt en forsvarer.

Vitneforklaringer

Skottmyr sier mange vitner har meldt seg for politiet etter at saken ble omtalt i mediene.

– Vi håper at vitneforklaringer vil gi oss et klarere bilde av hva som har skjedd i løpet av kvelden. I tillegg vil vi se på den foreløpige rettsmedisinske rapporten utover mandagen, sier han.

Spiste ute

​Det var 35-åringen selv som meldte fra om skadene da han kom hjem til institusjonen lørdag kveld. Han forklarte da at hun hadde blitt syk.

– Vi vet at de har vært ute og spist, at det har vært en uoverenstemmelse og at han har blitt utagerende. Men vi kjenner ikke detaljene for hva som har skjedd etterpå, sier politiadvokat Ingrid Øygarden i Sør-Øst politidistrikt til NRK.

Lyspunkt

AKTUELT NÅ