Den siktede kvinnen varetektsfengsles i fire uker

Retten har besluttet at kvinnen som er siktet for å ha drept John Gerhard Steen blir varetektsfengslet i fire uker. Etterforskningen viser at det var kontakt mellom den siktede og Steen på drapsdagen.

Eva Sjøholt-Sandvik og Bjørn Nærum

Kvinnen som er siktet for drap er varetektsfengslet i fire uker. Her er politiinspektør Eva Sjøholt-Sandvik og forsvarer Bjørn Nærum under fengslingsmøtet i Nedre Telemark tingrett i dag.

Foto: Lars Hansen / NRK

Kvinnen som er siktet for å ha tatt livet av John Gerhard Steen (71) i Langesund, blir varetektsfengslet i fire uker, med brev- og besøkskontroll. Det ble besluttet i Nedre Telemark tingrett i dag. Rettens avgjørelse er den samme som politiet ba om.

Siktede samtykket til fengslingen, og har erkjent at hun begikk handlingen, men ikke straffskyld.

– Kvinnen er nå til behandling ved psykiatrisk sykehus, sier forsvarer Bjørn Nærum.

Døde av knivstikk

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at John Gerhard Steen døde som følge av blødninger etter knivstikk. Politiet har beslaglagt en kniv funnet på åstedet, men vet ikke om det er drapsvåpenet.

Det var tirsdag kveld at politiet rykket ut til en leilighet i Langesund, der ble nå avdøde, John Gerhard Steen funnet livløs. Det ble satt i gang gjenopplivningsforsøk, men livet til den kjente kulturpersonligheten sto ikke til å redde.

Les også:

John Gerhard Steen

Kulturpersonligheten John Gerhard Steen ble 71 år gammel.

Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK

Ba om besøksforbud

Kvinnen som nå er varetektsfengslet ble pågrepet på stedet, og siktet for forsettlig drap.

Onsdag ble det kjent at Steen tidligere har anmeldt kvinnen for vold fire ganger, tre ganger har sakene blitt henlagt siden politiet var i tvil om hun var tilregnelig på gjerningstidspunktet. Den siste saken var under etterforskning.

Steen ba også om at den 44 år gamle kvinnen skulle få besøksforbud. Politiet har foreløpig ikke funnet ut hvorfor det ikke ble gjort.

Kontakt mellom offer og siktede

Politiet i Telemark har avhørt en rekke vitner i saken og fortsetter med avhør av vitner de nærmeste dagene.

Det er foreløpig ikke satt noe tidspunkt for nye avhør av siktede.

– Etterforskningen viser at det har vært kontakt mellom siktede og John Gerrard Steen tidligere på drapsdagen, også på telefon, sier konstituert visepolitimester Odd Skei Kostveit.