Hopp til innhold

Politiet: Offeret knivstukket av drapsiktede for seks år siden

Avdøde John Gerhard Steen ble i 2008 knivstukket av sin tidligere samboer. Det vil trolig bli oppnevnt sakkyndige for å vurdere den nå drapssiktede kvinnens tilregnelighet, opplyser politiet.

Drap i Langesund

Det var i denne kommunale omsorgsboligen at John Gerhard Steen ble drept tirsdag kveld.

Foto: Jonas Rydèn / NRK

Steen ble funnet død i sin kommunale omsorgsbolig i Langesund tirsdag kveld. En kvinne i 40-årene ble kort tid etter pågrepet og siktet for drap.

Det er tidligere kjent at Steen (71) har anmeldt kvinnen, som er Steens tidligere samboer, fire ganger for vold. VG Nett skriver onsdag kveld at den nå drapssiktede kvinnen knivstakk Steen i 2008.

– Han hadde flere knivskader, men var ikke livstruende skadd. Han lå inne til observasjon, og det ble sydd flere sting på legevakta. Han ble skrevet ut dagen etter, sier visepolitimester i Telemark politidistrikt Odd Skei Kostveit til NRK.no.

Ifølge Kostveit var kvinnen siktet i saken. Den var imidlertid en av flere som ble henlagt fra politiets side, fordi det var tvil om kvinnens tilregnelighet. Kostveit forklarer at dette også gjelder anmeldelser som kom i oktober 2005 og april 2012.

Observasjon

Ifølge Telemarksavisa skulle kvinnen i 40-årene ha blitt tvangsinnlagt i dag, onsdag. Dette etter flere bekymringsmeldinger om kvinnens helsetilstand.

Ifølge Kostveit vil det bli aktuelt å få rettssakkyndige psykiatere oppnevnt, for å vurdere kvinnens tilregnelighet.

– Ut fra det vi vet så langt er det svært sannsynlig med en judisiell observasjon, og at det blir oppnevnt sakkyndige, sier Kostveit til NRK.no.

Det er tidligere kjent at Steen sist anmeldte kvinnen for vold i november i fjor. Under et oppfølgingsavhør den 19. desember ba Steen om at det ble utferdiget et besøksforbud overfor den nå siktede kvinnen. Slik ble det ikke.

Steen sier det foreløpig er for tidlig å si hva som skjedde i den saken, men opplyser at Spesialenheten for politisaker er varslet om forholdet.

Avhør

Politiet har foreløpig ikke fått den foreløpige obuksjonsrapporten. Ifølge Kostveit tyder etterforskningen så langt på at Steen allerede var død da den første meldingen til politiet kom klokken 17.46 tirsdag kveld.

Kvinnen i 40-årene var i flere år Steens sambober, men bodde ikke med ham den siste tiden. Det er ventet at kvinnen vil bli framstilt for varefengsling torsdag.

Kvinnen ble framstilt for lege onsdag, og blir i kveld avhørt av politiet. Det har ikke lyktes NRK.no å komme i kontakt med kvinnens forsvarer, Ranveig Sem, for en kommentar.

Flere nyheter fra NRK Vestfold og Telemark