NRK Meny
Normal

Mishandlet og holdt fanget i timevis

Fire personer er siktet for frihetsberøvelse og grov vold etter at to personer ble holdt fanget i flere timer i en enebolig i Porsgrunn.

Laster kart, vennligst vent...

MISHANDLET: Politiet ser svært alvorlig på hendelsen og har satt inn store ressurser.

– Vi ser naturlig nok veldig alvorlig på en sak der siktelsen er frihetsberøvelse og grov vold, sier etterforskningsleder Kristian Myhra i politiet i Telemark.

Det var 8. april politiet fikk en melding om at en person var utsatt for grov vold over flere timer på en adresse i Porsgrunn.

Det gjorde at en større etterforskning ble satt i verk.

I dagene som fulge ble fire personer pågrepet og varetektsfengslet, skriver politiet i en pressemelding.

Grove voldshandlinger

Etterforskningen viste at en person til hadde blitt holdt fanget i huset.

– Vi har grunn til å tro at begge de to fornærmede har blitt holdt fanget i huset, sier etterforskningsleder Kristian Myhra i politiet i Telemark.

Det er to fornærmede i saken, en 19 år gammel mann og en 32 år gammel kvinne. Den ene personen skal ha blitt utsatt for grove voldshandlinger med karakter av mishandling, mens den andre ble utsatt for vold.

Tre menn og en kvinne er siktet i saken. To av de siktede er i 40-årene, en i 30-årene og en er under 20 år.

Politiet ser svært alvorlig på saken og har satt inn store etterforskningsressurser.

Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på verken hva de fornærmede eller de siktede har forklart.

Flere fra rusmiljøet

Alle de involverte personene er fra Grenland og er kjent av politiet fra tidligere. Flere av de involverte er i rusmiljøet.

Alle de fire siktede er løslatt fra varetekt, og det gjenstår fortsatt teknisk og taktisk etterforskning.

– De ble løslatt fordi det ikke lenger er fare for bevisforspillelse i saken, sier Kristian Myhra.

Siktelsen mot de fire er likevel opprettholdt.

Politiet ønsker ikke å si noe om bakgrunnen for det som har skjedd, men sier det er åpenbart at det foreligger en konflikt mellom de involverte.

– Vi er ikke ferdig med all etterforskning ennå, og den fortsetter framover, sier etterforskningsleder Kristian Myhra i politiet i Telemark.

 • Fire til sykehuset etter ulykke

  Fire kvinner er kjørt til Sykehuset Telemark etter en trafikkulykke på fylkesveg 357 ved Vadrette i Skien i dag. Skadeomfanget er ukjent. Veien var stengt, men er nå åpen igjen.

 • Bet politimann i låret

  En 33 år gammel mann er dømt for vold mot flere personer på et utested i Porsgrunn i april i år. Han er også dømt for å ha bitt et politimann i låret. Straffen er satt til 10 måneders fengsel, hvorav seks måneder er gjort betinget.

 • Trafikkulykke i Skien

  Det har vært en trafikkulykke hvor fire personer er involvert på fylkesveg 357 ved Vadrette i Skien. Skadeomfanget er ukjent, men nødetatene er på stedet, melder politiet.

 • Ønsker idrett på Stevneplassen

  Ordfører i Skien Hedda Foss Five ønsker at det skal legges tilrette for idrett på Stevneplassen i Skien. Hun mener at et idrettsanlegg på Stevneplassen tilknytta Odd og Toppidrettsgymnaset vil være gunstig, skriver Varden.

  Stevneplassen i Skien
  Foto: NRK