NRK Meny
Normal

Telemarksendinga nektet å gi seg

Telemarksendinga skulle gå av FM-nettet kl. 11.11 onsdag, men det skjedde ikke. I 19 minutter klamret sendinga fra Borgåsen i Porsgrunn seg fast til FM.

Ole Bjørn Volden

SLO AV KNAPPEN: Ole Bjørn Volden sto i kjelleren hos NRK Telemark og slo av FM-senderen nøyaktig kl. 11.11. Sekunder senere var sendinga likevel tilbake.

Foto: Tom Ole Buaas

Onsdag ble NRKs FM-sendere slukket i de fire fylkene Hedmark, Oppland, Buskerud og Telemark.

Med pomp og prakt og direktesending fra flere steder i fylket ble det telt ned til sendeslutt like før kl. 11.11 i formiddag. Telemarksendinga forsvant, men sekunder senere var den tilbake.

Reservesender

– Det virker som det var en reservesender som kobla inn der, jeg prøver å finne ut hvorfor det ikke gikk, sa Ole Bjørn Volden like etter at han hadde slått av knappen i kjelleren på NRKs lokaler på Borgåsen i Porsgrunn.

– Så Telemarksendinga ville ikke gi seg rett og slett? De klora seg fast i FM-nettet?

– Ja, i hvert fall hadde vi problemer med å slå av Alltid nyheter her, for av-knappen virket ikke. Vi fikk slått den av et minutt over tida, men den er av nå da, sier han.

NRK Telemark fikk flere reaksjoner fra lyttere som var overrasket over å fortsatt høre sendingen på sin radio. Redaktør Stig Bolme sier han ikke vet akkurat hva som skjedde, men at nå er det helt slutt.

Gjenstridige telemarkinger

Stig Bolme, NRK Telemark

OVERRASKET: NRK Telemark-redaktør Stig Bolme.

Foto: NRK

– Det var kanskje noen som satt med sine gamle FM-radioer rundt om i Telemark og tenkte at, i all verden, jeg har jo DAB-radio likevel. Men det har de altså ikke. Nå er det DAB-signaler som gjelder og da må alle ha DAB-radio.

– Hva syns du om at Telemarksendinga klarte å klore seg fast såpass lenge?

– Vi telemarkinger er jo kjent for å være litt gjenstridige, og holde på det som er kjent og tradisjonelt, men nå er det altså slutt, sier redaktøren.

Kl. 11.30 var det helt slutt for NRK Telemark på FM.

 • Ingen varsel etter #metoo

  Høgskulen i Sørøst-Norge har ikkje fått inn varsel om seksuell trakassering etter #metoo-kampanjen. Det seier personal- og organisasjonsdirektør Elisabeth Borhaug til NRK. Skulen har informert dei tilsette om varslingsrutinane som finst.

 • Politiet ber om tips

  Ein grå VW Caravelle vart robba og skadd da den stod parkert ved avkøyringa til Langangen ved E18 i Porsgrunn. Fleire ruter er knuste og eit par ski er stolne. Politiet ber om tips.

 • Kveldens nyheter fra NRK Østafjells

  Østafjells 18:50
 • E18 stengt i Kragerø

  E18 er stengt sør for Tangenkrysset i Kragerø. Ein bil har velta, og bergingsetatane arbeider no med å rydde vegen. I fylgje helsepersonell på staden er ikkje sjåføren alvorleg skadd.