NRK Meny
Normal

Telemarksendinga nektet å gi seg

Telemarksendinga skulle gå av FM-nettet kl. 11.11 onsdag, men det skjedde ikke. I 19 minutter klamret sendinga fra Borgåsen i Porsgrunn seg fast til FM.

Ole Bjørn Volden

SLO AV KNAPPEN: Ole Bjørn Volden sto i kjelleren hos NRK Telemark og slo av FM-senderen nøyaktig kl. 11.11. Sekunder senere var sendinga likevel tilbake.

Foto: Tom Ole Buaas

Onsdag ble NRKs FM-sendere slukket i de fire fylkene Hedmark, Oppland, Buskerud og Telemark.

Med pomp og prakt og direktesending fra flere steder i fylket ble det telt ned til sendeslutt like før kl. 11.11 i formiddag. Telemarksendinga forsvant, men sekunder senere var den tilbake.

Reservesender

– Det virker som det var en reservesender som kobla inn der, jeg prøver å finne ut hvorfor det ikke gikk, sa Ole Bjørn Volden like etter at han hadde slått av knappen i kjelleren på NRKs lokaler på Borgåsen i Porsgrunn.

– Så Telemarksendinga ville ikke gi seg rett og slett? De klora seg fast i FM-nettet?

– Ja, i hvert fall hadde vi problemer med å slå av Alltid nyheter her, for av-knappen virket ikke. Vi fikk slått den av et minutt over tida, men den er av nå da, sier han.

NRK Telemark fikk flere reaksjoner fra lyttere som var overrasket over å fortsatt høre sendingen på sin radio. Redaktør Stig Bolme sier han ikke vet akkurat hva som skjedde, men at nå er det helt slutt.

Gjenstridige telemarkinger

Stig Bolme, NRK Telemark

OVERRASKET: NRK Telemark-redaktør Stig Bolme.

Foto: NRK

– Det var kanskje noen som satt med sine gamle FM-radioer rundt om i Telemark og tenkte at, i all verden, jeg har jo DAB-radio likevel. Men det har de altså ikke. Nå er det DAB-signaler som gjelder og da må alle ha DAB-radio.

– Hva syns du om at Telemarksendinga klarte å klore seg fast såpass lenge?

– Vi telemarkinger er jo kjent for å være litt gjenstridige, og holde på det som er kjent og tradisjonelt, men nå er det altså slutt, sier redaktøren.

Kl. 11.30 var det helt slutt for NRK Telemark på FM.

 • 119 uten strøm

  Søndag morgen er 119 av Skagerak Energis kunder i Telemark uten strøm. Det er innbyggere i Bamble, Siljan og Skien som er berørt. – Vi har mannskaper ute for å rette feil alle steder, sier kommunikasjonssjef Thor Bjørn Omnes.

 • Mistet førerkortet etter ulykke

  En sjåfør har mistet førerkortet etter en ulykke i Meensvegen i Skien lørdag kveld. Fire personer i to biler var involvert i ulykken. Alle fire ble sjekket av lege på stedet.

 • Vold mot dørvakt

  En mann ble satt i arresten etter at han var voldelig mot en dørvakt ved et utested i Bø i natt. Mannen ville heller ikke si hva han het, og blir anmeldt for begge forholdene.

 • Tre over E18

  TA skriv at det ligg tre og tunge greiner i vegen fleire stader langs E18 ved Kragerø. Vegtrafikksentralen oppmodar folk til å køyre forsiktig.