NRK Meny
Normal

Så mye ga telemarkingene til TV-aksjonen

Millionene rant inn til Regnskogfondet over hele landet. Men Telemark ga 30 prosent mindre i år, sammenligna med i 2014.

Pengar som blei telt opp i Ålesund søndag kveld

GIVERGLEDE: Folket i Telemark samla inn totalt 5,5 millioner kroner for å bevare regnskogen på kloden vår.

Foto: Synnøve Hole

I alt 5,5 millioner kroner kom inn fra Telemark til årets TV-aksjon, der pengene går til Regnskogfondet. Det melder fylkesaksjonslederen for TV-aksjonen i Telemark, Arild Flatland.

Mange lapper i bøssene

Søndag var det mange som gikk fra dør til dør med en bøsse i hånda for å samle inn penger til årets TV-aksjon og Regnskogfondet.

landsbasis ble det gitt nesten 183 millioner kroner til årets TV-aksjon.

I fjor kom det inn nesten 7,9 millioner kroner fra Telemark. I år kom det over to millioner kroner mindre.

Arild Flatland sier nedgangen i Telemark ikke var noen overraskelse, ettersom det har vært en så sterk mobilisering med tanke på flyktningkrisa. Der har givergleden vært enorm, og Flatland tror det gjør at folk gir mindre til TV-aksjonen. Resultatet var derfor ikke overraskende.

– Vi var forberedt på dette, siden det har vært et voldsomt fokus på flyktningkrisen, sier han.

I tillegg tror han at TV-aksjonens fokus, nemlig regnskogen, er et felt som folk ikke bekymrer seg for i like stor grad, siden det er så langt fram i tid.

– Regnskogen er veldig viktig, men krisen er ikke rett rundt hjørnet, for mange er det langt unna, sier han.

Hjartdal best på bøsser

Det er mange måter TV-aksjonen fikk samla inn penger på, blant annet gjennom bøssebærere som går fra dør til dør.

Foreløpig er ikke alt talt opp, men hvis vi bare ser på bøsseinnsamlinga, var det Hjartdal som kom best ut. Det var den kommunen i Telemark der folk ga mest i gjennomsnitt.

I fjor var det innbyggerne i Vinje som stakk av med "seieren", men i år var det folka i Hjartdal kommune som var mest rause.

Skien, derimot, kan ikke skryte like mye. I fjor lå byen på bunn, og det ser ut til at det blir slik i år også.

– Når det gjelder bøsseinnsamlinga i Skien, så har en gjennomsnittsbeboer i Skien gitt ni kroner hver, sier Flatland.

Alt i alt er Flatland fornøyd, selv om ikke det kom inn like mye som i fjor.

– Det har vært en veldig god stemning rundt aksjonen i år, sier fylkesaksjonsleder for TV-aksjonen i Telemark, Arild Flatland,

 • Tyver knuste vindu og stjal sølvtøy

  Politiet melder om et innbrudd i Skien. Tyvene knuste et vindu og tok seg inn i boligen. Innbruddet skjedde i Gregorius Dagssons gate.

  Laster Twitter-innhold
 • Tre biler har kollidert i Vinje

  Åtte personer skal være involvert etter at tre biler kolliderte i Vinje sentrum. Ingen av personene involvert har fått alvorlige skader, melder politiet. Bilene har fått større materiell skade.

 • Mistenkt for kjøring i ruspåvirket

  Politiet stoppet en bil Langangen sentrum etter de hadde fått flere meldinger om at bilen kjørte vinglete på veien. Politihelikopteret observerte bilen ved Moheim i Porsgrunn. Patruljen tok igjen bilen på gamle E18 og stanset bilen i Langangen sentrum.

 • Skremmende

  Vitner til ransforsøket på urmaker Saastad synes det er skremmende at noen forsøker seg på ran midt på lyse dagen. Sten Thorstensen, sier til NRK at han ble sint, og at han og to andre tok opp jakten, men at ranerne kom seg unna i en fluktbil.

  Forsøk på ran med øks urmaker Saastad
  Foto: Sigmund Bolme / NRK