NRK Meny
Normal

Har ikke møtt Kina-motstand ennå

Teater Ibsen setter opp danseforestillingen «A Doll's House» i Kina i neste uke. Så langt har de ikke møtt motstand fra kinesiske myndigheter.

A Doll's House

Forestillingen A Doll's House går foreløpig som planlagt i Kina.

Foto: Jørn Steen

Ledelsen ved Teater Ibsen regner med at premieren på danseversjonen av «Et Dukkehjem» går som normalt i Beijing, neste fredag.

Hilde Fiskum

Informasjonsleder ved Teater Ibsen Hilde Fiskum.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Dette til tross for at den planlagte operaforestillingen med Aleksander Rybak ble stoppet som en følge av fredsprisutdelingen.

– Vi har ingen indikasjoner på at vår forestilling vil bli avlyst, sier informasjonsleder Hilde Fiskum ved Teater Ibsen.

Det er fire dager siden den norske Nobelkomiteen ga årets fredspris til den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo.

Norsk tekst

Direktør Gry Wie og kunstnerisk leder Anders T. Andersen er blant dem som denne helgen reiser til Kina i forbindelse med premieren.

Forestillingen «A Doll's House» er koreografert og regissert av Un-Margritt Nordseth, som har laget sin egen versjon av Ibsens «Et Dukkehjem».

Liu Xiaobo

Årets fredpris gikk til den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo. Det har skapt problemer mellom Norge og Kina.

Foto: Reuters

En av Kinas mest kjente skuespiller og danser, Jin Xing, spiller hovedrollen som Nora. Fem dansere fra hennes kompani, Jin Xing Dance Theatre Shanghai, står på scenen sammen med to norske dansere.

Musikken og scenedesignet er umiskjennelig kinesisk, mens teksten og handlingen er tro til Ibsens originalstykke, skriver Teater Ibsen på sine nettsider. Scenespråket er mandarin og norsk, og er tekstet til engelsk og kinesisk.

Avlyser møter

Kinesiske myndigheter har etter fredsprisutdelingen også avlyst flere møter med fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap).

I dag ble det klart at hun dropper Beijing under sitt planlagte Kina-besøk.

 • Kjørte dobbelt så fort

  En bilfører i Skien fikk førerkortet beslaglagt og er anmeldt etter å ha kjørt i 79 km i timen i en 40-sone på Ulefossveien. Politiet stoppet føreren klokka 17.10.

 • Nesbø fjerna som produsent

  Forfatter Jo Nesbø står ikke lenger oppført som produsent av «Snømannen», skriver VG. Sammen med agenten Niclas Salomonsson ble navnene fjerna som produsenter fra filmdatabasen IMDb. Filmen er blant annet filmet på Rjukan, men har fått dårlige kritikker.

  Snømannen
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Felles legevakt bør ligge i Skien

  Det mener det politiske flertallet i hovedutvalg for helse og velferd i Skien, skriver Varden. Flertallet mener også en felles legevakt for Stor-Grenland bør ligge - om ikke akkurat der dagens legevakt er, men ved Sykehuset Telemark i Skien.

  Telemark sykehus
  Foto: Lars Tore Endresen / NRK
 • Byggebransjen i vekst

  Byggebransjen i Telemark har hatt en solid vekst.
  Det viser tall SSB har lagt ut for 3. termin i år. Omsetninga innenfor byggebransjen har økt med 13 prosent sammenligna med samme periode i fjor. Det tilsvarer 250 millioner kroner.

  Byggebransjen
  Foto: HENNING TVEITO / NRK