NRK Meny
Normal

Har ikke møtt Kina-motstand ennå

Teater Ibsen setter opp danseforestillingen «A Doll's House» i Kina i neste uke. Så langt har de ikke møtt motstand fra kinesiske myndigheter.

A Doll's House

Forestillingen A Doll's House går foreløpig som planlagt i Kina.

Foto: Jørn Steen

Ledelsen ved Teater Ibsen regner med at premieren på danseversjonen av «Et Dukkehjem» går som normalt i Beijing, neste fredag.

Hilde Fiskum

Informasjonsleder ved Teater Ibsen Hilde Fiskum.

Foto: Lars Tore Endresen / NRK

Dette til tross for at den planlagte operaforestillingen med Aleksander Rybak ble stoppet som en følge av fredsprisutdelingen.

– Vi har ingen indikasjoner på at vår forestilling vil bli avlyst, sier informasjonsleder Hilde Fiskum ved Teater Ibsen.

Det er fire dager siden den norske Nobelkomiteen ga årets fredspris til den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo.

Norsk tekst

Direktør Gry Wie og kunstnerisk leder Anders T. Andersen er blant dem som denne helgen reiser til Kina i forbindelse med premieren.

Forestillingen «A Doll's House» er koreografert og regissert av Un-Margritt Nordseth, som har laget sin egen versjon av Ibsens «Et Dukkehjem».

Liu Xiaobo

Årets fredpris gikk til den kinesiske dissidenten Liu Xiaobo. Det har skapt problemer mellom Norge og Kina.

Foto: Reuters

En av Kinas mest kjente skuespiller og danser, Jin Xing, spiller hovedrollen som Nora. Fem dansere fra hennes kompani, Jin Xing Dance Theatre Shanghai, står på scenen sammen med to norske dansere.

Musikken og scenedesignet er umiskjennelig kinesisk, mens teksten og handlingen er tro til Ibsens originalstykke, skriver Teater Ibsen på sine nettsider. Scenespråket er mandarin og norsk, og er tekstet til engelsk og kinesisk.

Avlyser møter

Kinesiske myndigheter har etter fredsprisutdelingen også avlyst flere møter med fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap).

I dag ble det klart at hun dropper Beijing under sitt planlagte Kina-besøk.