NRK Meny
Normal

Etablerer verdens første profesjonelle skilag for kvinner

RJUKAN: Team Telemark ble i formiddag offisielt presentert på Norsk Industriarbeidermuseum på Vemork.

Team Telemark

SATSER PÅ DAMENE: Team Telemark blir blant annet verdens første profesjonelle lag for damer, som skal konkurrere på et høyt nivå.

Foto: Rebekka Røed / NRK

Telemark får fra sesongen 2016/17 et eget profesjonelt langrennsteam for både menn og kvinner. Det vil hete Team Telemark, og initiativtakerne har flere mål enn å vinne heder og ære i skisporet.

Mikael Gunnulfsen fra Skien var før dagens konferanse den eneste løperen som ble offentliggjort.

Nå er det også offentliggjort at Mari Eide, Kari Vikhagen Gjeitnes og Silje Øyre Slind er med på kvinnesiden, og på herresiden skal Steiras ektemann, Devon Kershaw (VM-gull i 2011), og skotten Andrew Young være med – i tillegg til utøvere fra Telemark.

Les også: Steira skal hjelpe vrakede landslagsjenter

Gjømle og Steira blir trenere

Team Telemark blir også verdens første profesjonelle team for damer som vil konkurrere på høyt nivå. De tidligere landslagsutøverne Kristin Størmer Steira og Ella Gjømle Berg blir trenere for det profesjonelle teamet for damer, som vil konkurrere på høyt nivå i skisporet. Det kom frem på pressekonkurransen til Team Telemark i formiddag.

Ella Gjømle

Tidligere landslagsutøver Ella Gjømle Berg.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

– Det er jenter her som kan hevde seg i verdenstoppen. Jeg ønsker å bidra til at de skal få ut sitt maksimale potensial, sier Ella Gjømle Berg.

– Ideen er å samle hele Telemark om et felles prosjekt hvor alle som ønsker kan delta på sine premisser, føle eierskap og oppnå gode resultater. Det kommer mer informasjon om hvordan man planlegger å engasjere bredt og berikende i forbindelse med den offisielle lanseringen og videre i løpet av sommeren, sier daglig leder Hans Kristian Lahus.

En rekke sponsorer

Team Telemark har fått støtte fra bedrifter, kommuner, idrettslag og private aktører.

– Våre sportslige mål er massiv synlighet, topplasseringer og gjerne medaljer i OL og VM, NM, verdenscup, Tour de Ski, Ski Classics, Skandinavisk Cup og Norgescup, sier Jostein Vinjerui fra Rauland, hovedtrener og sportslig ansvarlig.

Team Telemark

Team Telemark vil satse på unge deltakere. Her er noen i aksjon på rulleski over Vemork-brua.

Foto: Rebekka Røed / NRK

– Team Telemark ønsker å endre på dette gjennom å inspirere barn, unge og voksne jenter til å kunne satse så langt de ønsker i og utenfor skisporet, skriver Team Telemark.

Team Telemark skriver også at de ønsker å etablere hospitering for unge deltakere.

– For unge løpere med ambisjoner vil det å trene, bo, leve og være med toppløpere og forbilder være av stor betydning for deres utvikling både sportslig og sosialt.

 • Bør vurdere regjeringsdeltaking

  Erik Næs, leiar i Telemark KrF, synest partiet må vurdere seriøst å gå inn i regjering. – Erna Solberg har vore tydeleg på at ho ynskjer KrF inn i den borgarlege regjeringa, det vil gjeva både meir ansvar og større moglegheiter, seier Næs.

  Erik Næs
  Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK
 • Naudetatane har øving i Skien

  Naudetatane har samvirkeøvingar på ulike stader i Skien i dag. Det kan bli køyring med utrykkingskøyretøy.

 • Bilbrann sløkt

  Bilbrannen i Porsgrunn er sløkt. Politiet trur brannen kan ha oppstått da bilen stod til lading. Det var ein vanleg bil, ikkje ein elbil. Politiet gjer nødvendige undersøkingar på staden.