NRK Meny
Normal

Steira skal hjelpe vrakede landslagsjenter

RJUKAN/OSLO (NRK): Tidligere i mai gikk de ut og kritiserte Norges skiforbund. Nå har de fått plass på privatlaget Team Telemark. Der får de hjelp fra blant andre Kristin Størmer Steira.

Steira

BLIR TRENER: Kristin Størmer Steira er klar for privatlaget Team Telemark.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Mari Eide, Kari Vikhagen Gjeitnes og Silje Øyre Slind skal inn på laget.

Ingen av de er med på landslaget kommende sesong. Norges skiforbund valgte før kommende sesong å ikke fylle opp kvoten på kvinnesiden.

Vikhagen Gjeitnes

NY SJANSE: Kari Vikhagen Gjeitnes ble nummer fem på VM-sprinten i Falun i 2015.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Dette betyr enormt mye. Jeg gleder meg, sier Eide til NRK.

Steira blir trener

Kristin Størmer Steira skal bidra på samlingene i Oslo-området, hvor hun er bosatt, og har en plass i styret til Team Telemark.

– Jeg skal være tilgjengelig og hjelpe til med det jeg kan. Bidra på noen økter og være sparringspartner og rådgiver for jentene, sier Steira til NRK

Tidligere landslagsutøver Ella Gjømle Berg skal være med på trenersiden til kvinnelaget.

– Det er jenter her som kan hevde seg i verdenstoppen. Jeg ønsker å bidra til at de skal få ut sitt maksimale potensiale, sier Ella Gjømle Berg.

– Det er et lite gap mellom de beste og de nest beste. Og når de (skiforbundet) da velger å snevre inn enda mer på landslaget så tror jeg det er ekstra viktig å samle de nest beste slik at de kan få ut sitt potensial, legger hun til.

– Stor mulighet

Sportslig ansvarlig og hovedtrener er Jostein Vinjerui fra Rauland.

– Det er mange bra damer som nå er ledige på markedet og som ikke er på landslaget. Da ønsker vi å gi et tilbud og å kjempe om verdenscupplasser, sier Vinjerui til NRK.

Tidligere i mai gikk langrennsjentene ut og kritiserte Norges skiforbund for forskjellsbehandling.

Privatlag

SAMARBEIDER: Ella Gjømle Berg (ø.f.v.), Silje Øyre Slind, Mari Eide og Kari Vikhagen Gjeitnes.

Foto: Gjermund Midtbø / NRK

– De signalene forbundet sender, forteller at det ikke er noe vits for de nest beste kvinnene å satse, sa Mari Eide til Aftenposten.

– Kari Vikhagen Gjeitnes ble kanskje overraskende vraket fra landslaget. Dette gir henne en stor mulighet til å slå tilbake, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Og det er nettopp det hun har lyst til å gjøre. Hun jakter nå en plass til VM-laget i Lahti neste år.

– Jeg er kjempemotivert og har lyst til å slå tilbake, sier Kari Vikhagen Gjeitnes.

Først i verden

For første gang dannes det nå et kommersielt privatlag for kvinner som skal satse for fullt i verdenstoppen.

– Det er bra at det er private team også for kvinner. Det gjør at enda flere kan satse. Det er lurt å bruke kompetansen til Kristin Størmer Steira og Ella Gjømle Berg som begge har vært løpere på meget høyt nivå, mener Bjørn.

På herresiden skal Steiras ektemann, Devon Kershaw (VM-gull i 2011), og skotten Andrew Young være med - i tillegg til utøvere fra Telemark.

Team Telemarks sportslige mål er topplasseringer og markering i OL, VM, NM, verdenscup, Tour de Ski, Ski Classics, Skandinavisk Cup og Norgescup.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal