Hopp til innhold

Steira skal hjelpe vrakede landslagsjenter

RJUKAN/OSLO (NRK): Tidligere i mai gikk de ut og kritiserte Norges skiforbund. Nå har de fått plass på privatlaget Team Telemark. Der får de hjelp fra blant andre Kristin Størmer Steira.

Steira

BLIR TRENER: Kristin Størmer Steira er klar for privatlaget Team Telemark.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Mari Eide, Kari Vikhagen Gjeitnes og Silje Øyre Slind skal inn på laget.

Ingen av de er med på landslaget kommende sesong. Norges skiforbund valgte før kommende sesong å ikke fylle opp kvoten på kvinnesiden.

Vikhagen Gjeitnes

NY SJANSE: Kari Vikhagen Gjeitnes ble nummer fem på VM-sprinten i Falun i 2015.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Dette betyr enormt mye. Jeg gleder meg, sier Eide til NRK.

Steira blir trener

Kristin Størmer Steira skal bidra på samlingene i Oslo-området, hvor hun er bosatt, og har en plass i styret til Team Telemark.

– Jeg skal være tilgjengelig og hjelpe til med det jeg kan. Bidra på noen økter og være sparringspartner og rådgiver for jentene, sier Steira til NRK

Tidligere landslagsutøver Ella Gjømle Berg skal være med på trenersiden til kvinnelaget.

– Det er jenter her som kan hevde seg i verdenstoppen. Jeg ønsker å bidra til at de skal få ut sitt maksimale potensiale, sier Ella Gjømle Berg.

– Det er et lite gap mellom de beste og de nest beste. Og når de (skiforbundet) da velger å snevre inn enda mer på landslaget så tror jeg det er ekstra viktig å samle de nest beste slik at de kan få ut sitt potensial, legger hun til.

– Stor mulighet

Sportslig ansvarlig og hovedtrener er Jostein Vinjerui fra Rauland.

– Det er mange bra damer som nå er ledige på markedet og som ikke er på landslaget. Da ønsker vi å gi et tilbud og å kjempe om verdenscupplasser, sier Vinjerui til NRK.

Tidligere i mai gikk langrennsjentene ut og kritiserte Norges skiforbund for forskjellsbehandling.

Privatlag

SAMARBEIDER: Ella Gjømle Berg (ø.f.v.), Silje Øyre Slind, Mari Eide og Kari Vikhagen Gjeitnes.

Foto: Gjermund Midtbø / NRK

– De signalene forbundet sender, forteller at det ikke er noe vits for de nest beste kvinnene å satse, sa Mari Eide til Aftenposten.

– Kari Vikhagen Gjeitnes ble kanskje overraskende vraket fra landslaget. Dette gir henne en stor mulighet til å slå tilbake, sier NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn.

Og det er nettopp det hun har lyst til å gjøre. Hun jakter nå en plass til VM-laget i Lahti neste år.

– Jeg er kjempemotivert og har lyst til å slå tilbake, sier Kari Vikhagen Gjeitnes.

Først i verden

For første gang dannes det nå et kommersielt privatlag for kvinner som skal satse for fullt i verdenstoppen.

– Det er bra at det er private team også for kvinner. Det gjør at enda flere kan satse. Det er lurt å bruke kompetansen til Kristin Størmer Steira og Ella Gjømle Berg som begge har vært løpere på meget høyt nivå, mener Bjørn.

På herresiden skal Steiras ektemann, Devon Kershaw (VM-gull i 2011), og skotten Andrew Young være med - i tillegg til utøvere fra Telemark.

Team Telemarks sportslige mål er topplasseringer og markering i OL, VM, NM, verdenscup, Tour de Ski, Ski Classics, Skandinavisk Cup og Norgescup.

Siste nytt

  • Alexander Bonsaksen med sjokkovergang til Vålerenga

    Den tidligere Frisk Asker-spilleren Alexander Bonsaksen (37) har meldt overgang til rivalen Vålerenga på en ettårskontrakt. Overgangen kommer etter to år i Asker.

    – Jeg merket etter hvert at uansett hvor bra tilbudet eller opplegget var i Asker, så var det hit jeg ønsket meg innerst inne, sier Bonsaksen til NRK.

    Bonsaksen har tidligere vunnet sluttspillet tre ganger med Vålerenga. Overgangen kommer to år etter at han valgte bort Vålerenga ved forrige hjemkomst fra et utenlandsopphold på syv år. Han står med to gull i den finske ligaen.

    – Akkurat nå føles det jævlig bra, men det er ikke et lett valg. Jeg hadde det jo bra der jeg var. Det var to fine år, sier Bonsaksen.

    37-åringen er forberedt på reaksjoner som måtte komme når han har valgt å gå over til Frisk Asker-rivalen.

    – Reaksjonene blir helt sikkert blandet. Det får man bare tåle, sier Bonsaksen.

    Dette er Vålerengas tredje nysignering på én uke. Tidligere har Stian Kaltrud Nystuen og Mikkel Christiansen blitt presentert for sølvvinneren i årets sluttspill.

    vK6Xw-Zn8JI
    Foto: Rodrigo Freitas / NTB
  • Idrettsforbundet reagerer på nytt lovforslag: – Det er en del utfordringer

    Norges idrettsforbund har konkludert med at et nytt lovforslag knyttet til kampen mot trakassering og seksuelle overgrep mot barn ikke «fullt ut dekker idrettens behov».

    Lovforslaget, som konkret omhandler idrettens mulighet til å oppbevare og dele personopplysninger om personer som bryter norsk lov, ble sendt på høring i februar. Fristen for å komme med innspill er 1. juni.

    Styret i Norges idrettsforbund behandlet saken på sitt møte denne uken og berømmer Kulturdepartementet for å se og imøtekomme behovet idretten har for en lovregulering.

    – Like fullt er det en del utfordringer med det som nå ligger på bordet. Lovforslaget har et virkeområde som ikke fullt ut dekker idretten behov, sier generalsekretær Nils Einar Aas.

    Han kommenterte forbundets arbeid med saken på et pressemøte onsdag. NIF peker blant annet på at lovforslaget burde hatt et enda videre virkeområde.

    – For eksempel er ikke økonomiske misligheter tatt med, og det er avgrensninger knyttet til tilskuere på idrettsarrangementer. Vi mener lovforslaget er veldig komplisert i sin oppbygning, og dette er ting vi vil spille inn i høringen, sa Aas.

    (NTB)

    L2bHzx6h56Q
    Foto: NTB
  • Bessebergs advokat reagerer kraftig på NIF-vedtak

    Anders Besseberg får ikke beholde æresmedlemskapet i Norges idrettsforbund som følge av korrupsjonsdommen i Buskerud tingrett, det opplyser Norges idrettsforbund.

    – På bakgrunn av erkjente kritikkverdige forhold som fremkommer i tingrettens dom av 12. april 2024 mot Anders Besseberg anser idrettsstyret at han har skadet idrettens anseelse, konkluderer de.

    Besseberg fratas æresmedlemskapet i NIF med umiddelbar virkning.

    78-åringens advokat Mikkel Toft Gimse reagerer sterkt på beskjeden om at Besseberg ikke får beholde hedersbevisningen sin.

    – Anders Besseberg er ikke kjent med dette. Vi reagerer på at han ikke ble kontaktet av NIF i forkant, men får vite om dette fra media, skriver Toft Gimse til NRK og utdyper:

    – Besseberg understreker at dommen mot ham ikke er rettskraftig og ser dette som en del av forhåndsdømmingen mot seg.

    Besseberg ble tildelt æresmedlemskapet i NIF allerede i 2013.

    Besseberg ble nylig felt på nesten alle tiltalepunkter og dømt til tre år og en måneds fengsel for grov korrupsjon fra tiden som president i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

    Han har anket straffen.

    (NTB/NRK)

    ga8x3mpGGZk
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal