Knallhelg i vinter-Norge

SOL OG SNØ: Denne helga blir det bra forhold for ski over hele Østlandet - både bortover og nedover.

Topptur på Raulandsfjell

SUPRE FORHOLD: Denne helga blir det påskestemning i fjellet.

Foto: Marius Bjelland

På tross av mildværet den siste tiden er det gode snøforhold i fjellet.

Ivar Magnesen

Ivar Magnesen er daglig leder ved Raulandsfjell i Vinje.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

– Vinteren har kommet! På de siste 14 dagene har det i snøfall kommet rundt en meter, noen steder mindre, noen steder mer. Totalt sett er det veldig bra nå, sier Ivar Magnesen fra preppemaskinen i alpinanlegget ved Raulandsfjell i Vinje.

Les også:

Stort løypenett

Ifølge værmeldingen på yr.no, ligger temperaturene i helgen på rundt fem minusgrader i lavlandet og helt nede i minus 12 på fjellet.

Mens det er bart og grønt langs kysten på Østlandet, er det med andre ord gode skiforhold litt høyere opp i terrenget. Ifølge markadatabasen hos Skiforeningen er det godt med skiløyper i Nordmarka, Sørmarka, på Hurumlandet og i Gjøvik-traktene. Det prepareres 110 løyper fredag, mens 178 ble kjørt opp torsdag.

Knut Sølverød i Siljan

Knut Sølverød i Siljan skisenter er glad han har snø.

Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK

Snø i skibakkene

Kaldere vær gir gode forhold også i alpinbakkene. Selv i den grønne bygda Siljan, ligger skibakken skinnende hvit. På toppen av skibakken kjører Knut Sølverød tråkkemaskinen over 30-50 cm med snø. Han er glad for kaldværet som har kommet.

– Da er det drømmeforhold for en som kjører preparering. Snøen stabiliserer seg og da får vi gode forhold. Det kan bli en god skihelg, sier Sølverød.

Skredfare

Det er moderat snøskredfare på deler av Østlandet, melder NVE. Varselet gjelder for området fra Rjukan/Tuddal i øst, sørover mot Bykle/Valle i Setesdal og nordover til Haukelifjell.

Her bør skiløpere være forsiktige i le-områder, samt i andre deler av terrenget som samler fokksnø.

Solskinnshelg

Det er meldt pent vær over store deler av Østlandet i helga. Noen steder blir det litt skyet lørdag, mens det søndag blir sol over hele Østlandet.

– Etter værmeldinga å si, så ser det veldig bra ut. Det er vindstille og sol, sier Magnesen.