NRK Meny
Normal

Studenter nominert til gjev filmpris

Glem Oscar, Golden Globe og alt annet. Nå er det Amandusfestivalen som gjelder, og disse elevene er nominert med to filmer i kategorien «ekstremsport». Målet er å ta gull.

Ingrid Sigernes Grønstrand og Aron Aaltvedt

SPENTE: Ingrid Sigernes Grønstrand og Aron Aaltvedt er nominert med hver sin film til årets Amandusfestival. Om det blir pris eller ei, vil vise seg når de reiser opp til Lillehammer i starten av april.

Foto: Marie Roksund / NRK

– Det er veldig spesielt å utmerke seg i Norges største filmfestival, så det er veldig bra, sier Ingrid Sigernes Grønstrand.

Hun er en av åtte elever på medielinja på Hjalmar Johansen videregående skole i Skien, som er nominert til årets Amandusfestival, i kategorien ekstremsport. Det er første gang medieelever på skolen er nominert med to filmer til Amandusfestivalen. I alt har det kommet inn 270 bidrag til filmfestivalen.

Ingrid Sigernes Grønstrand og Aron Aaltvedt

Ingrid Sigernes Grønstrand og Aron Aaltvedt viser frem hver sin film på smarttelefonene sine.

Foto: Marie Roksund / NRK

Amandusfestivalen er den største filmfestivalen i Norge for de unge og lovende filmskaperne under 25 år.

I tillegg til media- og kommunikasjonslinjer, er også folk fra folkehøgskoler, høgskoler og universiteter med å konkurrere.

Lager film om adrenalin og høy puls

Ingrid Sigernes Grønstrand har produsert filmen «Vilt instinkt» sammen med Emma Heiberg, Maria Berge og Isabella Gundersen. Videoen handler om fallskjermhopping, og følelsene før, under og etter et hopp. Se hele videoen her:

Aron Aaltvedt har vært med å lage den andre videoen som er nominert til den gjeve filmprisen – nemlig filmen «Adrenalin rush». Den har han laget sammen med Monika Fjellstad, Alexander Lid Gundersen og Ulrik Holtskog.

Filmen handler om såkalt freerunning, som består av å hoppe, flippe eller å ta salto – med andre ord å bruke omgivelsene rundt seg for å drive med akrobatikk. Se filmen her:

Vant også for to år siden

Medielinja på Hjalmar videregående skole vant i kategorien «ekstremsport» for to år siden og lærer Tove Midtbø legger ikke skjul på at hun er stolt over filmnominasjonene.

Ingrid Sigernes Grønstrand og Aron Aaltvedt

De to elevene fra medielinja gleder seg til å treffe andre unge filmskapere på Amandusfestivalen.

Foto: Marie Roksund / NRK

Hun mener medieelevene i dag holder et høyere nivå teknisk, fordi de har vokst opp med elektronikk og «duppeditter»

– De elevene som kommer inn nå kan veldig mye av det tekniske fra før, de har det nesten med seg i ryggmargen, sier Midtbø.

– Jeg ser mye på ekstremsport og naturvideoer på nett, så jeg henter jo inspirasjon derfra, sier Aron Aaltvedt.

Braker løs i april

Kategorien «ekstremsportfilm» har blitt vurdert av Ekstremsportveko, som er den største sports- og musikkfestivalen av sitt slag. Den arrangeres hvert år på Voss, med stjerneutøvere fra både inn- og utland. Håpet er at filmene kan vises der.

I starten av april reiser elevene til Lillehammer for å delta på årets festival, og da gjenstår det bare å se om de to bidragene fra Telemark når til topps.