NRK Meny
Normal

Sør-Øst politidistrikt vil ikke bevæpne seg

Politidirektoratet gikk tirsdag ut og ba politidistriktene selv vurdere blant annet behovet for utvidet bevæpning som følge av terrorangrepene i Brussel. – Foreløpig ikke nødvendig i Sør-Øst, forteller politimester Christine Fossen.

Bevæpnet politi

Christine Fossen, politimester i Sør-Øst politidistrikt, forteller at det ikke er nødvendig å bevæpne patruljene i distriktet slik trusselbildet er nå.

Foto: Håkon Jacobsen / NRK

Christine Fossen

Politimester i Sør-Øst politidistrikt, Christine Fossen, mener det ikke er nødvendig å bevæpne patruljene i distriktet slik situasjonen er nå.

Foto: Politiet

– Vi har vurdert bevæpning, men vi har ikke funnet det nødvendig slik situasjonen ser ut nå i vårt politidistrikt, og politidirektoratet har heller ikke hevet beredskapsnivået. Vi har kun iverksatt tiltak som skjerpet årvåkenhet, og vi følger godt med, sier Christine Fossen, politimester i Sør-Øst politidistrikt.

Politidirektoratet gikk tirsdag ut og ba politidistriktene selv vurdere blant annet behovet for utvidet bevæpning som følge av terrorangrepene i Belgias hovedstad, Brussel.

Da besluttet politiet i Oslo, Asker og Bærum å bevæpne samtlige patruljer.

Grensekontroll

På ferjekaia i Langesund i Telemark er det onsdag mye politi og tollvesen til stede for å foreta kontroll av de reisende.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

– Vi har allerede innført ekstraordinær grensekontroll ved alle ferjeanløp både i Vestfold og Telemark, og det vil vi fortsette med for det er vi pålagt å gjøre. I tillegg følger vi ekstra godt med på Torp flyplass, men vi har ikke funnet det nødvendig å iverksette noen ytterligere tiltak enn det vi allerede har på grunn av migrasjon, sier Fossen.

Langesund-toll

Ekstraordinær grensekontroll fører med seg mye venting for dem som skal til og fra Langesund i dag.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

– Er det noen miljøer dere følger ekstra godt med på?

– Det ønsker jeg ikke uttale meg om. PST har fått føringer sentralt, og vi følger de føringene de har fått. Vi kommenterer ikke noe utover det, avslutter politimesteren.