NRK Meny
Normal

Samboer fengslet i to uker

Politiet får likevel lov til å varetektsfengsle samboeren til kvinnen som er siktet for å ha drept Kari Grønnestad i Skien. Etter fire runder i retten, blir mannen nå sittende i fengsel i to uker.

Drapssak Skien

Mannen som er siktet for ikke å ha hjulpet Kari Grønnestad da hun ble drept, ble varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll.

Foto: Lars Tore Endresen

Mannens advokat, Tollef Skobba har sagt at mannen har samarbeidet med politiet og bidratt til at saken er kommet opp. Han mener mannen ikke har gjort noe straffbart.

Agder Lagmannsrett gir politiet lov til å varetektsfengsle mannen i to uker med brev- og besøkskontroll.

Les også:

– Har samarbeidet med politiet

Politiadvokat Guro Siljan sier politiet mener det er fare for bevisforspillelse og at det derfor var viktig at mannen ble holdt i varetekt.

– Politiet har ment at det, på grunn av bevisforspillelsesfare i saken, er viktig at siktede holdes fengslet inntil vi kan sikre så mange bevis som mulig. Det vil vi nå få anledning til.

Det er kvinnens samboer som varslet politiet om drapet. Mannen ble avhørt på nytt, tirsdag. Siljan sier han fortsatt var samarbeidsvillig overfor politiet i avhøret.

– Han har forklart seg mer detaljert rundt hendelsesforløpet. Den informasjonen han har kommet med, er veldig viktig for politiet og han samarbeider med oss i den forbindelse.

Fire runder i retten

34-åringen ble først siktet for legemsbeskadigelse og for å ha forhindret politiets arbeid. Da han ble fremstilt for varetektsfengsling, gav verken Tingretten eller Lagmannsretten politiet medhold i kravet om fengsling.

Mannen ble deretter pågrepet på nytt og siktelsen var nå endret til å ikke ha hjulpet et menneske i nød. Også denne gangen ble begjæringen om varetektsfengsling avslått i Tingretten, men politiet fikk medhold i anken hos Lagmannsretten.

 • Veldig glatt

  Politiet har fått meldinger om at det skal være svært glatt på flere sideveier. Flere melder om mindre trafikkuhell og om kjøretøy som står fast.

  Glatte veier
  Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK
 • Kjørt til sjekk etter ulykke

  To kvinner i slutten av tenåra har blir kjørt til sykehuset for en sjekk etter en ulykke ved Voldskrysset i Skien, melder politiet. Personbilen kjørte av vegen og inn i en lyktestolpe.

 • Advarer mot tilbud

  Ikke alle Black Friday-tilbudene denne uka er så gode som de ser ut til å være. Nå advarer Forbrukerrådet folk mot å bli lurt. – Sjekk på nettet for å finne riktig førpris før du slår til, sier Pia Cecilie Høst i Forbrukerrådet.