NRK Meny
Normal

Var spent før finalen i bokse-NM

Han klarte det igjen. Skiensbokser vant NM for 3. gang

Salavat Khatuev

Norgesmester for tredje gang. Nå er EM neste store mål

Foto: Privat

Salavat Khatuev var lettet og glad da NRK snakket med ham etter en jevn finale i bokse-NM på søndag.

– Det var ekstra godt i år. Jeg fikk nye og tøffe motstandere, så jeg har gått og vært spent siden mandag.

I finalen møtte han Hadi Srour og vant kampen på poeng 2–1.

– Det var en steintøff kamp, men jeg holdt fokus hele veien og det gjorde at jeg vant, sier Salavat.

Det er tredje gang han vinner tittelen. I tillegg fikk han kongepokalen i 64-kilosklassen. Han er ikke enig i at det var en jevn kamp, selv om han berømmer motstanderen.

– Den andre siden mente det var seier til dem, men jeg var sikker på seier hele veien.

– Fikk du mye juling?

– Det ble noen blåmerker, men jeg fikk ikke så mye juling fordi jeg holdt en tett guard hele veien. Jeg tror nok motstanderen fikk flere slag.

Tøff tid venter

I februar i fjor deltok han i en av de første landskampene i boksing på norsk jord på flere tiår. Da møtte Norge og England hverandre i Hell i Nord-Trøndelag.

Nå kommer nye internasjonale kamper for Salavat Khatuev. Om to uker er det nordisk mesterskap. Deretter er det European Games i Baku i Aserbajdsjan i juli. Men sesongens store utfordring kommer senere på sommeren.

Da er det EM i august. Det blir mye trening fremover, men det er jeg vant til. Så lenge jeg har vært bokser, har jeg trent hardt.

Innsatsen hans blir lagt merke til. I februar i år var han en av fem utøvere som fikk Toppidrettsstipend, akkurat som han gjorde i 2014

Les også:

 • Gode plasseringer til Telemark

  Gullbjørg Ekre fra Telemark fikk 10. plass og Medal of exellence i billakkererfaget under Yrkes VM i Abu Dhabi. Even Aasen, også fra Telemark, kom på en 11. plass i bilskadefaget og fikk også Medal of exellence.

 • Mindre interessant med samarbeid

  Ordfører i Porsgrunn, Robin Kåss, mener det nå er mindre aktuelt å samarbeide med Skien om felles legevakt for Grenland. Dette etter at hovedutvalg for helse og velferd i Skien kommune foreslo å legge ny felles legevakt for Grenland til Skien.

  Robin Kåss
  Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK
 • Elgen trekker nordpå

  Klimaendringer er en av årsakene til at elgstamma på Østlandet krymper. Det sier Håvard Skjerstad Andersen i Norges Jeger- og Fiskerforbund. Høyere temperaturer gjør at elgen trekker nordover, og at hjorten overtar elgens tidligere områder.

  Trillinger elg Langedrag
  Foto: Gro Irene Saugerud
 • Vil ikke ha felles legevakt

  Politikerne i Bamble sier nei til å være med å utrede felles legevakt for Grenland. Rådmann i Bamble, Tore Marthinsen, sier til PD at han synes det er beklagelig at Bamble politikerne nok en gang sier nei til et samarbeidsprosjekt i Grenland.

  Tore Marthinsen
  Foto: Fredrik Laland Ekeli / NRK