NRK Meny
Normal

Slutter som rektor etter arbeidsmiljøsak

Rektor ved Skien videregående skole, Lill Harriet Koi, slutter i jobben. Bakgrunnen er samarbeidsproblemer i ledelsen ved skolen.

Lill Harriet Koi

Rektor ved Skien videregående skole har ikke brutt arbeidsmiljøloven, men går likevel over til en annen stilling i Telemark fylkeskommune.

Foto: Telemark / NRK

Rektoren mottok i mai en klage fra en medarbeider ved Skien videregående skole. Siden klagen gjaldt rektor selv, ble fylkesopplæringssjefen varslet og overtok saken.

Fylkesopplæringssjefen valgte deretter å gjennomføre en faktaundersøkelse. Mens undersøkelsen pågikk ba rektor om andre arbeidsoppgaver.

Har ikke brutt loven

Undersøkelsen har konkludert med at det foreligger en fastlåst situasjon i arbeidsmiljøet, men at verken Koi eller andre har brutt arbeidsmiljøloven.

Fylkesopplæringssjef Helge Galdal bekrefter overfor NRK at de nå har kommet frem til en løsning på saken.

Helge Galdal

Fylkesopplæringssjef Helge Galdal leter nå etter Kois etterfølger.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

– Vi har i samarbeid med Lill Harriet Koi konkludert med at utfordringene i arbeidsmiljøet løses best ved at hun går over i en annen ledig stilling i Telemark fylkeskommune, sier han.

– Har dette vært en vanskelig sak?

– Jeg vil ikke kommentere noe spesifikt, men ingen personalsaker er enkle, sier han.

Jobber med å finne erstatter

Koi går nå over til en rådgiverstilling på avdeling for videregående opplæring.

– Dette er en nøkkelstilling i utviklingen av videregående opplæring, og Koi blir viktig for oss fremover, sier Galdal.

Fylkesopplæringssjefen sier at han er lei for utfordringene som har preget skolen den siste tiden, men at han synes at løsningen de har kommet frem til er god.

– Jeg vil takke Lill Harriet Koi for sju år med godt arbeid som rektor og ser nå frem til å samarbeide med henne om annet viktig arbeid. Hun har min fulle tillit, sier Galdal.

Han forteller at han nå vil starte arbeidet med å finne en ny rektor som skal lede Skien videregående skole.

– Skolen er under trygg og god ledelse per i dag, og det vil den være fremover. Vi ivaretar skolens ansatte og elever på best mulig måte, og det er det som er mitt viktigste fokus, avslutter fylkesopplæringssjefen.

 • Politifolk måtte hoppe til siden

  Politiet måtte hoppe til siden for å ikke bli påkjørt da de forsøkte å stanse en bil i høy fart i Bamble i Telemark i natt. Noe senere fikk de stanset bilen med en 22-åring. Han mistenkes for kjøring i narkotikarus, og har heller ikke førerkort.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Her kan du se Østafjells 20.55:

  Østafjells 20:55
 • Hei slo Urædd

  Hei slo Urædd 2–0 i en kvalifiseringsrunde i fotballcupen i kveld. Olivier Occean debuterte for Urædd, men kom ikke på skåringslista.