NRK Meny
Normal

Slutter som rektor etter arbeidsmiljøsak

Rektor ved Skien videregående skole, Lill Harriet Koi, slutter i jobben. Bakgrunnen er samarbeidsproblemer i ledelsen ved skolen.

Lill Harriet Koi

Rektor ved Skien videregående skole har ikke brutt arbeidsmiljøloven, men går likevel over til en annen stilling i Telemark fylkeskommune.

Foto: Telemark / NRK

Rektoren mottok i mai en klage fra en medarbeider ved Skien videregående skole. Siden klagen gjaldt rektor selv, ble fylkesopplæringssjefen varslet og overtok saken.

Fylkesopplæringssjefen valgte deretter å gjennomføre en faktaundersøkelse. Mens undersøkelsen pågikk ba rektor om andre arbeidsoppgaver.

Har ikke brutt loven

Undersøkelsen har konkludert med at det foreligger en fastlåst situasjon i arbeidsmiljøet, men at verken Koi eller andre har brutt arbeidsmiljøloven.

Fylkesopplæringssjef Helge Galdal bekrefter overfor NRK at de nå har kommet frem til en løsning på saken.

Helge Galdal

Fylkesopplæringssjef Helge Galdal leter nå etter Kois etterfølger.

Foto: Jannicke Møller Andersen / NRK

– Vi har i samarbeid med Lill Harriet Koi konkludert med at utfordringene i arbeidsmiljøet løses best ved at hun går over i en annen ledig stilling i Telemark fylkeskommune, sier han.

– Har dette vært en vanskelig sak?

– Jeg vil ikke kommentere noe spesifikt, men ingen personalsaker er enkle, sier han.

Jobber med å finne erstatter

Koi går nå over til en rådgiverstilling på avdeling for videregående opplæring.

– Dette er en nøkkelstilling i utviklingen av videregående opplæring, og Koi blir viktig for oss fremover, sier Galdal.

Fylkesopplæringssjefen sier at han er lei for utfordringene som har preget skolen den siste tiden, men at han synes at løsningen de har kommet frem til er god.

– Jeg vil takke Lill Harriet Koi for sju år med godt arbeid som rektor og ser nå frem til å samarbeide med henne om annet viktig arbeid. Hun har min fulle tillit, sier Galdal.

Han forteller at han nå vil starte arbeidet med å finne en ny rektor som skal lede Skien videregående skole.

– Skolen er under trygg og god ledelse per i dag, og det vil den være fremover. Vi ivaretar skolens ansatte og elever på best mulig måte, og det er det som er mitt viktigste fokus, avslutter fylkesopplæringssjefen.

 • Fotgjengar påkøyrd i fotgjengarfelt

  Det var ein mann på 48 år frå Porsgrunn som vart påkøyrd i eit fotgjengarfelt. Politiet har difor teke førarkortet frå den 86 år gamle mannen som køyrde bilen. Mannen som vart påkøyrd er ikkje ein syklist, slik politiet tidlegare meldte.

 • Øving i Ulefoss 19. oktober

  Torsdag 19. oktober blir det halde ei øving i samband med samvirkekurset for naudetatane i Telemark. Det vil bli utrykkingskøyring i og nær Ulefoss. Øvinga vil òg inkludere ein kanalbåt i området ved Valøya. Farga markør-røyk vil bli brukt.

 • Gjerpen slo Glassverket

  Gjerpen møtte Glassverket til bortekamp i Drammenshallen i kveld. Gjerpen vann 28–24. Etter kveldens kampar i Eliteserien i handball for kvinner ligg Gjerpen på sjuande plass på tabellen, medan Glassverket ligg på botnen.

 • Syklist køyrd til legevakt

  Den mannlege syklisten som kolliderte med ein bil, blir køyrd til Porsgrunn legevakt av ambulansen.