NRK Meny
Normal

Rydder opp etter bombing

Porsgrunnsfirmaet PeWe Entreprenør har fått oppdraget med å rydde i regjeringskvartalet etter bombeeksplosjonen 22.juli. Bedriften skal rydde og rive innvendig i en av bygningene.

Regjeringskvartalet etter bombe 22. juli 2011

Det er fortsatt ikke klarlagt hvor omfattende de eventuelle strukturelle skadene i H-blokken er og dermed om bygningen noen gang kan tas i bruk igjen.

Foto: Øijord, Thomas Winje / Scanpix

Daglig leder Dag Kristian Storhaug sier at jobben blir spesiell.

– Det er klart vi er glade for å ha fått jobben, men dette er en av de få jobbene vi gjerne skulle vært forruten. Når situasjonen først er som den er så er vi glade for å være blant de selskapene som får lov å ta del i oppryddingen etter dette.

Spesiell jobb

Dag Kristian Storhaug

Daglig leder Dag Kristian Storhaug i PeWe Entreprenør AS.

Foto: PeWe Entreprenør

PeWe Entreprenør er et av et av de firmaer som har drevet lengst med riving som hovedsatsningsområde i Norge. De siste årene har firmaet utført de største og mest kompliserte rive entreprisene i landet. Men dette blir en spesiell jobb, både på grunn av omstendighetene og tidsperspektiver.

– Jobben i seg selv er ikke så komplisert som mye annet vi har drevet med. Men med omstendighetene rundt så blir dette veldig spesielt, sier Storhaug.

Ikke mer utfordrende

Firmaet har vanligvis mye bedre tid på seg til å kartlegge et bygg i forhold til det som er tilfellet nå. Men når entreprenørfirmaet først er inne vil det utføre jobben på vanlig måte.

– Det er det som er inni bygget og ikke selve bygget som skal rives, så jeg tror ikke vi skal tenke annerledes på det her selv om situasjonen er annerledes.

PeWe Entreprenør er akkurat ferdig med St. Olavs hospital i Trondheim som også er en høyblokk som er rensket ut for alt inventar.

– Jobbmessig er ikke dette noen større utfordring enn det, sier Storhaug.