Politiet: – Pass på hunden din

Hunder på frifot gir politiet ekstraarbeid. Daglig får politiet meldinger om hunder som går løs, eller om eiere som har mistet et kjæledyr.

Clumber Spaniel valp

Politiet ber folk passe bedre på hundene sine. Daglig håndterer politiet meldinger fra folk som har mistet eller funnet hunder(illustrasjonsfoto).

Foto: Willy Sjøstrøm

– Daglig får vi meldinger fra folk som enten har mistet hunden sin, eller funnet en hund uten eier, sier operasjonsleder Jørn Gustav Larsen i politiet i Telemark.

Operasjonslederen sier det blir ekstraarbeid knyttet til løse hunder.

– Dette er et problem for politiet. Det er båndtvang, og sånn sett ulovlig. Så vi må oppfordre folk til å passe bedre på hundene sine.

Jørn Gustav Larsen

Operasjonsleder i politiet i Telemark Jørn Gustav Larsen ber folk om å passe bedre på hundene sine.

Foto: Anne Lognvik / NRK

Flere om dagen

Bare i løpet av mai og april har politiet i Telemark tvitret om 41 hendelser der hunder er funnet, eller savnet. Regner man med hester, katter, kalver, kaniner, sauer, ponnier og en lama blir det over 50 dyremeldinger på like mange dager.

– Og det er bare de vi forteller om på Twitter. Det er mange flere. Dette er noe som politiet sliter med rundt i hele landet. Og ofte en snakkis hos oss, sier Jørn Gustav Larsen i politiet.

tweet

Politiet tvitrer ofte om hunder. I løpet av mai og april har politiet i Telemark skrevet om 41 hunder som er savnet eller funnet.

– Det er straffbart og bryte båndtvangen. Så folk som ikke passer på hundene sine kan bli anmeldt. Mange er redd for hunder, og opplever det veldig ubehagelig hvis de møter en hund som ikke går i bånd, sier operasjonslederen.

Les også:

Gjensynsglede

I Telemark blir hunder som blir funnet og som ikke blir hentet av eieren sendt til Grenland dyrepensjonat.

– I perioder er det veldig stor pågang. Vi kan få inn ti hunder på to dager, men så hender det også at det går lang tid uten at vi får inn noen, sier Vivi Storruste ved Grenland dyrepensjonat.

Hun forteller om stor gjensynsglede.

– Ja, det er noen rørende øyeblikk her hos oss. Når eieren ikke har sett hunden på mange dager er det spesielt både for to- og firbente, sier Storruste.