NRK Meny
Normal

Funnet etter åtte dager på rømmen

En hund som har vært savnet i Drammen i åtte dager, ble lørdag morgen funnet i et hull i bakken i skogen.

Gjensynsglede mellom Birk og George hjemme hos Mette Evensen i Drammen.

Gjensynsglede mellom George og Birk hjemme hos Evensen i Drammen. I åtte dager har de vært fra hverandre.

Foto: Mette Evensen

Hunden ble funnet i et hull i bakken i 0730-tiden av en turgåer som selv var ute og luftet hunden sin i skogsområdet rundt Nordbykollen i Drammen.

Eieren, Mette Evensen, forteller at hunden er sliten og preget av å ha vært hjemmefra siden forrige fredag.

Evensen var ute forrige fredag med sine to hunder som er av typen basset. Begge hundene stakk fra henne etter at de oppdaget et rådyr.

Hadde gitt opp håpet

Hunden George som ble funnet i et hull i bakken i Skogen på Åskollen i Drammen.

George var litt forkommen og sliten da den ble funnet lørdag morgen.

Foto: Baard Berg Wilhelmsen / NRK

– De er jo jakthunder, så de løp. Men den yngste; Birk, kom tilbake etter bare en halvtime. Den eldste, George, ble borte. George er nemlig mye tøffere og mer selvstendig enn Birk som bare er fire, forteller Evensen.

Siden forrige fredag har Mette Evensen lett og lett etter George. Hun har også lagt ut bilde av ham på en Facebook-side over savnede hunder, men ikke hørt noe.

– Nå hadde jeg faktisk gitt opp håpet. Jeg trodde aldri jeg skulle få se ham igjen. Dette er helt fantastisk, sier den lykkelige hundeeieren.

Har savnet kameraten

George er åtte år gammel og den eldste av de to hundene.

– George er tøffere og mer selvstendig enn Birk som bare er fire år gammel. Birk har savnet sin kamerat hele uken. Nå er han ellevill av glede og ligger mer eller mindre oppå George i sofaen, forteller hun.

Hørte svake lyder i skogen

Hunden George som ble funnet i et hull i bakken i skoen i Drammen.

Hvor lenge George har sittet i hullet i skogen, er det ingen som vet. Den har i hvert fall vært savnnet av hundeeier Mette Evensen og hunden Birk siden fredag 11. mars.

Foto: Baard Berg Wilhelmsen / NRK

Det var Baard Berg Wilhelmsen som fant den savnede hunden. Wilhelmsen var på morgentur med sin hund da den reagerte på svak bjeffing i skogen.

– Vi hørte noe som kunne være bjeffing, men det ble stille da vi nærmet oss der lyden kom fra. Jeg mente det kom fra bak en liten kolle. Etter en liten stund så jeg hundens hode stikke opp fra et hull i bakken.

Leverte den selv til eieren

Wilhelmsen fikk dratt den opp fra hullet og varslet politiet. Han skjønte at det var den savnede George fordi han hadde sett bildet av ham på Facebook. George tok han med seg og fikk levert den til eieren som ble svært glad og overrasket.