Påskekontrollene er i gang

NOME (NRK): Påsken er høytid for de fleste, også for trafikkpolitiet. De lover å være til stede på hovedveiene hele påska, både med og uten uniform.

Trafikkontroll påsake 2017, rv36 Helgen

AKTIVE: Politiet er aktive langs veiene, og lover hyppige kontroller i påska.

Foto: Anniken Sanna / NRK

– Vi er på plass særlig langs hovedveiene i hele påska. Vi har uniformerte kontroller, men våre sivile biler vil også være aktive langs veiene, forteller Kristian Myhra i politiet.

Han står langs riksveg 36 i Nome i Telemark, og kontrollerer bilister for hastighet og promille. Myhra forteller at det er en opptrapping av kontroller når det er mange bilister langs veiene, og at alle områder blir like godt prioritert.

Kristian Myhra, politiet

Kristian Myhra i politiet lover at de vil være aktive langs veiene i påska.

Foto: Anniken Sanna / NRK

– Vi skal være til stede like mye på fjellet som langs kysten. Vårt område strekker seg fra Farsund i sør til Geilo i nord, og vi fordeler resursene jevnt over hele området, og ønsker å sørge for god flyt i påsketrafikken.

I overkant strengt

Hilmar Furuvald

FÅTT FARTSBOT: Hilmar Furuvald har tidligere opplevd å være litt for glad i gasspedalen, det endte med en bot på fire tusen kroner.

Foto: Anniken Sanna / NRK

Hilmar Furuvald har akkurat flyttet tilbake til Norge etter å ha bodd i USA. Han syns politiet i Norge kan være litt strenge med å gi ut bøter.

– Jeg syns det er litt strengt, for er man en kilometer i timen over fartsgrensa skal de gi meg bot i stedet for å gi meg en advarsel som jeg er vant med.

Myhra i politiet understreker at det ikke er et mål i seg selv å ta folk, men sier reglene må følges.

– Vi ønsker at trafikken skal flyte, men fartsgrensene er der for en grunn, og de bør holdes.

Han sier politiet skal utvise skjønn, men det blir ikke aktuelt å la folk slippe unna med en advarsel.

– Nei, kjører du for fort og blir tatt for det, får du tilbud om et forelegg, sier Myhra.

Glad for å bli kontrollert

Morten Hallingsgård

PÅSKETUR TIL EVJE: Morten Hallingsgård kjører med full bil på vei til hyttetur. Med både barn og hund i bilen blir det en rolig kjøretur opp til hytta.

Foto: Anniken Sanna / NRK

Morten Hallingsgård er på vei til påsketur på Evje. Han forteller at det blir en rolig hyttetur med familien. Som en ung gutt på 18 ble han stoppet i fartskontroll og fikk bot, men har siden holdt seg unna fartsbøter.

– Jeg er ikke så veldig bekymret for trafikken og kontroller egentlig, jeg har gode erfaringer. Så er det vel ikke det mest trafikkerte påskeferieveien til Evje, forteller han.

Hva tenker du om at politiet skal trappe opp kontroller i påsketrafikken?

– Nei, det er bare bra det, sier Hallingsgård. Vi kjører full bil med hund og barn så vi kjører ganske rolig, fortsetter han.