NRK Meny
Normal

Piloter blendet av laser under landing

SKIEN (NRK): Flyet fra Bergen som landet i Skien i kveld ble blendet av et grønt laserlys på vei ned til landing. Politiet ser alvorlig på saken.

Politiet og lufthavnsjefen ser alvorlig på at noen har blendet flyet med laser.

– Flyet ble blendet av laserlys rett før landing. Dette er meget alvorlig. Det medførte at pilotene mistet helt sikt, sier operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Telemark politidistrikt til NRK.

Widerøe-flyet landet på Skien lufthavn Geiteryggen klokken 18.15 torsdag kveld. Politiet mistenker at lyset ble sendt ut fra et sted på Gulset i Skien, og søkte i området torsdag kveld for å prøve å finne ut hvem som står bak.

Jan Olaf Jansen

Operasjonsleder Jan Olaf Jansen i Telemark politidistrikt sier politiet ser alvorlig på hendelsen.

Foto: Philip Hofgaard

– Vi har ingen konkrete mistenkte, men vi har patruljer som jobber i området for å prøve å finne ut av dette, sier Jansen.

Les også: Over 400 piloter blendet av laser

Les også: Blendet piloter med laserpeker

Kraftig laser

Pilotene ble blendet av laserlyset rundt ett minutt før landing. Politiet er foreløpig usikre på hvilken type laser som er blitt brukt.

– Det eneste vi vet, er at det er et grønt laserlys, sier operasjonslederen, før han legger til at laserlyset var sterkt.

Politiet oppfordrer folk til å ta kontakt dersom de har tips i saken.

Les også: Widerøe-fly blendet av laser

Skjedd før

Magne Ryggetangen

Lufthavnsjef ved Skien lufthavn, Magne Ryggetangen, sier at de hadde et par tilfeller i 2014 hvor fly ble blendet av laser.

Foto: Kurt Inge Dale / NRK

Lufthavnsjef ved Skien lufthavn, Magne Ryggetangen, sier til NRK at de har opplevd liknende hendelser tidligere.

– Det var et par episoder i 2014, forteller han, og føyer til:

– Vi kan oppfordre publikum til å ikke gjøre det. Det medfører en risiko for luftfarten, og det er vi ikke tjent med.

Widerøe sier til NRK torsdag kveld at de vil anmelde hendelsen.

 • Knivran i Porsgrunn

  Vitus apotek i Jernbanegata i Porsgrunn er ranet av en person som truet de ansatte med kniv. Store politistyrker søker etter gjerningspersonen, og politiet ber om tips fra vitner som kan ha sett gjerningspersonen løpe fra stedet.

  Ran av Vitus apotek i Porsgrunn
  Foto: Anne Cathrine Syversen / NRK
 • NRK vil bli i Porsgrunn

  NRK Telemark skal flytte fra Borgeåsen, og etablere seg på nytt i Porsgrunn. Eiendommen på Borgeåsen vil bli solgt, og NRK vil nå gå ut i markedet og søke etter nye lokaler sentrumsnært i Porsgrunn kommune. – Vi ser for oss økt regionalt samarbeid i åra framover, og Porsgrunns sentrale beliggenhet med gode kommunikasjonsmuligheter, er bakgrunnen for at vi velger å reetablere oss her, sier regionredaktør Heidi Pleym.

  Heidi Pleym
  Foto: Hilde Martine Lindgren / NRK
 • Forbanna

  Bård Hoksrud støtter Sylvi Listhaug på sosiale medier. – Jeg er forbanna over opposisjonens herjinger mot Listhaug, og har klare meninger om flere i opposisjonen og KrF, men lar det være nå, sier Hoksrud.

  Bård Hoksrud
  Foto: Anne Lognvik / NRK
 • Glad Listhaug trekker seg

  Leder av justiskomiteen på Stortinget, Lene Vågslid, er glad Listhaug trekker seg. – Vi kan ikke ha en justisminister som nører opp under farlige hatefulle ytringer, sier Vågslid. Hun forventer at den neste justisministeren vil jobbe mot ekstreme holdninger.

  Lene Vågslid.
  Foto: John-André Samuelsen / NRK