NRK Meny
Normal

Oppfyller drømmer i Norge rundt

Ken Willy Wilhelmsen er ny programleder for Norge rundt, og lover kjærlighetshistorier med ulykkelige brudd og oppfylte drømmer i sitt første program i morgen.

Ken Willy Wilhelmsen

Norge rundt-programleder Ken Willy Wilhelmsen får endelig gleden av å gjenforenes med en Toyota Corolla fra 1970-tallet.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

Til vanlig er Wilhelmsen programleder i Telemarksendinga på P1. Nå har han tatt turen til Bergen for å lede Norge rundt i tre måneder.

Snudde i døra i Bergen

– I første program reiste jeg hjem igjen. Jeg dro til Bergen og snudde og dro tilbake til Telemark, til Notodden og Heddal.

Rammen rundt Norge rundt i morgen handler om noe mange av oss har et forhold til, nemlig vår første bil.

– Min første bil var en Toyota Corolla fra 1975, og nå har jeg fått vekket gamle minner. I Seljord fikk vi nemlig låne en Toyota Corolla fra 70-tallet, sier Wilhelmsen, som også forteller at seerne skal være med på et besøk hos Ole Haaberg i Heddal.

Kjærlighetssorg

Haaberg har nemlig tatt steget litt videre. Han var ute til sjøs som 17-åring, og seilte for å tjene nok penger til å kjøpe sin første bil. Han hadde tenkt til å kjøpe en Opel, men fikk se en brosjyre for Mazda.

Ole Haaberg

Ole Haaberg solgte sin første bil, og fikk kjærlighetssorg.

Foto: Thomas Nikolai Blekeli / NRK

– Det førte til at han droppet Opelen og en aprildag i 1975 slang han 42.000 kroner på bordet for en flunkende ny Mazda 929. Og den hadde han, stolt som en hane, og kjørte rundt og opp og ned storgata på Notodden i to år. Så solgte han den, forteller Wilhelmsen.

Kjærlighetssorgen kom da Haaberg skjønte hva han hadde gjort.

Brudd og gjenforening

– I Norge rundt i morgen blir det altså en kjærlighetshistorie med et ulykkelig brudd. Og så tror jeg kanskje at jeg tar sjansen på å love en liten gjenforening på slutten, sier Wilhelmsen.

– Dette er altså rammen rundt Norge rundt. Men hvis vi skal holde oss til temaet drømmer, så handler programmet i stor grad om å få oppfylt drømmene sine. Det blir en god, gammeldags sending med gladsaker i Norge rundt, lover Wilhelmsen.

Programmet går som vanlig på NRK1 klokken 19.30.

Vil du se tidligere sesonger med Norge rundt, kan du følge denne lenken.