NRK Meny
Normal

Oddrane vil ha ny plassering

SKIEN (NRK): Odds supportere er lei av å bli sunget ut av sin egen arena. Nå vil de bytte plass med bortesupporterne, men klubbledelsen nekter å bruke en halv million kroner på supporterne.

Odds supportere er lei av å bli sunget ut av sin egen arena. Nå vil de bytte plass med bortesupporterne, men klubbledelsen nekter å bruke 500 000 kroner på supporterne.

VIL FLYTTE: Oddrane vil bytte plassering med bortesupporterne for å få bedre akustikk enn de har i disse dager når de heier på hjemmekampene.

– Vi er verdt 500.000 kroner, sier Petter Jansen.

Han og de andre Odd-supporterne vil bytte plass med bortesupporterne. De mener det er bedre akustikk på den gamle tribunen, der bortesupporterne står i dag.

– Det er lavere under taket. Det blir bedre trøkk her, sier leder for Oddrane, Tommy Hagen.

Men fotballagets egen direktør kan ikke love noen endring.

– Jeg skjønner at supporterne vil flytte, men det koster penger å flytte på bortesupporterne. Omkring en halv million kroner vil det koste å bygge om stadion, sier direktør i Odd, Einar Håndlykken.

Grunnen er at det kreves at bortesupporterne har eget toalett, egen kiosk, og egne avsperrede områder på tribunen. Om Oddrane skal bytte plass på tribunen, må det gjøres en del endringer på stadion.

– Vi hører bortesupporterne bedre

Odd-spillerne selv har også en klar oppfatning av hvem som har den beste plasseringen på tribunen. Kaptein Steffen Hagen sier at de av og til opplever at bortesupporterne høres best på stadion.

– Ja, det skjer. Og det er ikke så rart, det er bedre akustikk på den siden, sier Hagen.

Under kampen mot Lillestrøm søndag kveld ble Oddrane flyttet en etasje opp, slik at de kom nærmere taket på tribunen de vanligvis står. Det er løsningen Odd-direktør Håndlykken ser for seg for 2016-sesongen.

Oddrane

På søndagens kamp mot LSK ble Oddrane flyttet en etasje opp, men denne løsningen er ikke god nok, ifølge supporterklubben.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

– Det er en veldig god løsning. Jeg synes vi fikk det demonstrert mot Lillestrøm at dette fungerer. Dessuten slipper vi å bruke masse penger på en slik løsning, sier direktøren.

Men denne løsningen er ikke god nok for Oddrane.

– Vi har styrevedtak i supporterklubben på at vi ønsker en annen plass. Vi vil ikke opp, vi vil bort på andre siden, sier Tommy Hagen i Oddrane.

Hit vil Oddrane

Hit vil Oddrane. Dette er bortelagets supportertribune, og her er det bedre akustikk, sier Oddrane.

Foto: Stian Wåsjø Simonsen / NRK

Lydsjekk

Samme med en liten gruppe supportere skal de utføre et eksperiment for å sjekke støynivået på de ulike områdene på stadion. Først står supporterne på sin vante plass, deretter på direktørens favorittplass, og til sist der bortesupporterne står i dag.

– Det er ikke tvil. Vi merker godt at lyden er bedre her, sier Øyvind Nilsen, en av supporterne.

Han og flere supportere står på tribunen de ønsker seg. Men det spørs om ikke supportergjengen må innfinne seg med den tribunen de allerede har fått.

– Vi tror at vi får en veldig god løsning i andre etasje, som ikke koster en halv million kroner, og da er det den løsningen vi går for, sier Håndlykken.