Normal

Vil satse på Down Town

Kjøpesenterkjeden Citycon vil satse i Porsgrunn. Det betyr at nye Down Town kan stå klart tidligere enn planlagt.

Kjøpesenteret Down Town i Porsgrunn

Byggingen av kjøpesenteret Down Town i Porsgrunn kan gå raskere enn planlagt, sier de nye eierne.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Vi vil videreføre planene Petter Stordalen hadde, og har bra med kapital, så utbyggingsplanene kan gå fortere enn planlagt, sier Investeringsdirektør i Citycon, Nils Styf.

Citycon er den største kjøpesenterkjeden i Norden, og har kjøpt kjøpesentrene Lietorvet og Herkules i Skien, i tillegg til Down Town i Porsgrunn, for 12,5 milliarder kroner.

"Business as usual"

Styf sier det ikke er noen planer om å endre hvordan kjøpesentrene fungerer i dag, men at det kun handler om å videreføre driften.

– De tre kjøpesentrene vi har kjøpt har god beliggenhet, og et forbedringspotensial som vi håper å utnytte, så vi er positive til å ta fatt på jobben.

Lang erfaring

Citycon eier flere titalls kjøpesenter i Norden, og tror lang eiererfaring vil være positivt, også i Grenland.

– Vi vet hvordan man driver kjøpesenter best mulig, og har god tro på å utvikle kjøpesentrene med nye butikker, og økt aktivitet i tiden fremover, sier Styf.

Han ser for seg å få butikker som er populære i Sverige og Finland inn i de nye kjøpesentrene i Grenland, men sier det er viktig for de nye eierne å ha en god miks mellom store kjeder, og mindre nisjebutikker med lokal tilhørighet.

– Det er viktig at folk føler seg hjemme, og har tilhørighet til sentrene, med lokale butikker og varer, avslutter Styf.