NRK Meny
Normal

Vil satse på Down Town

Kjøpesenterkjeden Citycon vil satse i Porsgrunn. Det betyr at nye Down Town kan stå klart tidligere enn planlagt.

Kjøpesenteret Down Town i Porsgrunn

Byggingen av kjøpesenteret Down Town i Porsgrunn kan gå raskere enn planlagt, sier de nye eierne.

Foto: Anne Lognvik / NRK

– Vi vil videreføre planene Petter Stordalen hadde, og har bra med kapital, så utbyggingsplanene kan gå fortere enn planlagt, sier Investeringsdirektør i Citycon, Nils Styf.

Citycon er den største kjøpesenterkjeden i Norden, og har kjøpt kjøpesentrene Lietorvet og Herkules i Skien, i tillegg til Down Town i Porsgrunn, for 12,5 milliarder kroner.

"Business as usual"

Styf sier det ikke er noen planer om å endre hvordan kjøpesentrene fungerer i dag, men at det kun handler om å videreføre driften.

– De tre kjøpesentrene vi har kjøpt har god beliggenhet, og et forbedringspotensial som vi håper å utnytte, så vi er positive til å ta fatt på jobben.

Lang erfaring

Citycon eier flere titalls kjøpesenter i Norden, og tror lang eiererfaring vil være positivt, også i Grenland.

– Vi vet hvordan man driver kjøpesenter best mulig, og har god tro på å utvikle kjøpesentrene med nye butikker, og økt aktivitet i tiden fremover, sier Styf.

Han ser for seg å få butikker som er populære i Sverige og Finland inn i de nye kjøpesentrene i Grenland, men sier det er viktig for de nye eierne å ha en god miks mellom store kjeder, og mindre nisjebutikker med lokal tilhørighet.

– Det er viktig at folk føler seg hjemme, og har tilhørighet til sentrene, med lokale butikker og varer, avslutter Styf.

 • Elg går på E18

  Det er meldt om at en elgokse går på E18 i området mellom Telemarksporten og avkjøringen mot Porsgrunn ved Moheim. Viltnemnda er varslet.

 • Bergbys-restaurant konkurs

  I dag ble det åpnet konkurs i boet til Bergbys Notodden. Av de tre gjenværende Bergbys-restaurantene har den slitt hardest. Det er ingen fare for de to restaurantene i Porsgrunn, sier daglig leder i Svai-Gruppen, Atle Dreyer Isaksen, til Varden.

 • Kvinne stanset av politiet

  En kvinnelig bilfører i 40-årene er stanset av politiet i Sauheradvegen på Notodden. Kvinnen hadde ikke førerkort, og politiet hadde mistanke at hun var påvirket. Hun er tatt med til legevakt for blodprøve og vil bli anmeldt.

 • Fratatt førerkortet etter ulykke

  En mann i 70-årene er fratatt førerkortet og anmeldt for å ikke ha overholdt vikeplikten. Mannen kjørte på rødt lys i Skien, og forårsaket en ulykke. To personer oppsøker legevakten etter ulykken.