NRK Meny
Normal

– Forklaringen henger ikke på greip

NEDRE TELEMARK TINGRETT (NRK): De etterlattes bistandsadvokat Niels Christian Schelver Petersen sa i retten at han mener tiltaltes forklaring er ulogisk. Den tidligere politimannen svarte med at han ikke kan forandre sannheten.

Rettssak Nedre Telemark tingrett

Bistandsadvokat, Nils Christian Schelver Petersen og aktor Kjetil Omholt i Nedre Telemark tingrett i dag.

Foto: Tom Ole Buaas / NRK

Rettssaken i Nedre Telemark tingrett mot eks-politimann

NRKs krimekspert: − Viktig å få vite hva slags relasjon de hadde

Bistandsadvokat Niels Christian Schelver Petersen sa i retten at de etterlatte har vanskelig for å tro på den tiltaltes forklaring om den aktuelle natten.

LES OGSÅ: Vi hadde aldri et forhold

LES OGSÅ: Har delvis erkjent straffskyld

– Ulogisk forklaring

De etterlatte mener det er ulogisk at tiltalte valgte å forlate Linn Madelen Bråthen ved Breviksbrua på natta.

Tiltalte svarte med å si at han forteller sannheten og at han ikke kan forandre på den.

På direkte spørsmål svarte den tiltalte at han ikke mente det var unaturlig at Linn Madelen Bråthen skulle fortsette gåturen alene på Breviksbrua.

– Ikke unaturlig å gå på brua

Tiltalte mener at det ikke er unaturlig å gå tur på brua, og at han regnet med at hun hadde tenkt seg til Brevik. Han hadde ingen anelse om at hun skulle hoppe kort tid etter, forklarte han i retten.

Tiltalen går ut på at han forlot henne i hjelpeløs tilstand på Breviksbrua. Strafferammen er seks års fengsel.

Etterforsker forklarer seg

Politioverbetjent Sigbjørn Fevang ved Vestfold politidistrikt forklarer seg i ettermiddag om funnene som politiet har gjort i saken.

Aktoratet viste blant annet utdrag fra chattingen som har vært mellom tiltalte og Linn Madelen Bråthen, meldingene dreier seg om at de snakker om muligheter de har for å ha sex.

Fevang fortalte at 13 vitner forteller at de har hørt lyder fra brua på det aktuelle tidspunktet.

Aktor spurte også om tiltaltes bevegelser i politiets logg.

Fevang sier tiltalte hadde vært inne i systemet for å lese om saken ni ganger før han ble stengt ute fra systemet.

 • Får hjelp til å fullføre

  Færre elever dropper ut fra videregående opplæring i Telemark. Blant annet fordi de får hjelp til å endre studieretning istedenfor å slutte, Tall fra oppfølgingstjenesten viser at 249 fikk hjelp, det er en nedgang på 53 fra november i fjor.

 • Nynorsk eller bokmål

  Når Telemark og Vestfold slås sammen, er spørsmålet hvilken målform det nye fylket skal velge. Telemark bruker nynorsk, Vestfold bokmål. Språkrådet mener det bør være nøytral målform.

 • Ran i Skien

  En mann ble slått ned på Langbryggene i Skien litt før halv fem i natt. Han fikk et kutt i hodet og er kjørt til sykehus. To menn ranet ham for en sekk og stakk fra stedet i en mørk stasjonsvogn. Politiet jakter nå på ransmennene

 • Brann i hus på Notodden

  Det brenner i et bolighus på Notodden. Fem personer er evakuert fra huset, og tas hånd om av ambulansepersonell og naboer, opplyser operasjonsleder Petter Ebbesberg. Røykdykkere gjennomsøker nå huset. Det skal ikke være fare for spredning.