NRK Meny
Normal

Klatret 900 meter for å ta bryllupsbilder

Noen går lenger enn andre for å sikre de perfekte bryllupsbildene. Det gjorde definitivt Erik Gjømle og kona Therese Rognmo.

Stan Serdjukov (fotograftromso.no) brukte drone da han filmet brudeparet på Vasstinden.

EKSTRA INNSATS: Stan Serdjukov (fotograftromso.no) brukte drone da han filmet brudeparet på Vasstinden.

Sommeren er høysesong for bryllup og noen går lenger, og høyere enn andre for å sikre seg de perfekte bryllupsbildene. Da Erik Gjømle fra Bamble skulle gifte seg med sin Marit Therese Rognmo fra Tromsø gikk de opp Vasstinden.

– Vi hadde lyst til å ta noen ekstraordinære bryllupsbilder. Vi er jo glad i å gå i fjellet og tenkte det ville bli kule bilder hvis vi gikk opp på en fjelltopp og fikk skikkelig midnattssol, sier brudgommen.

Bryllupsbilde

Kona var kald, men fornøyd med resultatet forteller Erik Gjømle.

Foto: Stan Serdjukov / Fotograftromso.no

Det var iTromsø som omtalte saken først. Fotograf Stan Sedjukov som var leid inn for oppdraget sier til avisa at han selv også ble svært fornøyd med resultatet.

– Det er ett av de beste brudebildene jeg noensinne har tatt og jeg har tatt noen sinnssykt bra brudebilder før, sier fotografen.

Han har allerede har fått tilbud om nye brudeoppdrag på fjellet.

900 høydemeter

12. juli bar det 3,4 kilometer og 900 høydemeter opp til Vasstinden i Tromsø, med brudekjole, dress, venninne og fotograf på slep.

– Det var artig det, men det tok jo litt tid. Det starter ved havet og går så å si rett opp. Og så kom havtåka. Vi var spente på om det ville være tåke på toppene også. Det var veldig artig da vi kom opp over skydekket, sier Gjømle.

Nervøse for været

– Været var ikke så godt den lørdagen vi giftet oss. Den tirsdagen vi hadde avtalt med fotografen å ta bildene krysset vi fingrene for godt vær, og det fikk vi. Det var veldig artig, sier Gjømle.

Bildene er tatt rundt midnatt da fotografen mente lyset var best. Heldigvis gikk de ikke opp i kjole og dress.

Nei, vi gjorde ikke det. Det bar vi opp i hendene og så hjalp vi fotografen med fotoutstyret. Så det ligger litt innsats bak bildene.

Snø på toppen

Bryllup

Brudeparet gikk opp Vasstinden for de originale bildene.

Foto: Stan Serdjukov / Fotograftromso.no

Hvordan var det for kona med bryllupskjolen?

– Det var litt styr. Det var ikke akkurat noen garderobe der oppe. Jeg tror hun syntes det var kaldt etter hvert. Det er tross alt snø på toppen, hun hadde nakne skuldre, og vi holdt på en stund.

Selve seansen på fjellet tok rundt tre timer anslår Gjømle, men det var verdt det, understreker han.

– Det var en artig opplevelse og vi er veldig fornøyde med resultatet. Responsen har vært stor og positiv, så det er artig at mange andre også syntes bildene var fine, sier Gjømle.

Les også: Nå gifter de seg på direkten