NRK Meny
Normal

Skolen delvis friskmeldt fra sopp

I dag kom meldingen som får elever og ansatte på Rjukan barneskole til å trekke ett lettelsens sukk. Det er kun funnet muggsopp i D-fløyen

Rjukan barneskole

Det er ingen spredning av muggsopp på Rjukan barneskole.

Foto: Arild Folkvang

Vond lukt, kvalme og hodepine hos elever og lærere fikk alarmen til å gå. Etter undersøkelser ble det funnet muggsopp i D-fløyen på skolen. I dag fikk rektor Arild Folkvang beskjeden han håpet på.

– Det er ikke funnet muggsopp i de andre seksjonene på skolen, sier han til NRK Telemark.

Trang skolehverdag

Etter funnene av muggsopp, ble den delen av skolen som er infisert, øyeblikkelig stengt og elevene flyttet over til andre deler av skolen. Det betyr en trang skolehverdag, forteller rektor.

Muggsopp

Her er et eksempel på hvordan muggsopp ser ut.

Foto: Kathrine Krømke / NRK

– Vi har tatt i bruk alle tilgjengelig lokaler, musikkrom, ganger og andre ledige rom. Det er trangt, men elever og lærere er ved godt mot. Nå må de ha undervisning der frem til sommeren.

Årsaken til muggsoppen er lekkasje i vannrør som kommer fra taket på skolen. Arbeidet er omfattende og vil minimum vare frem til sommeren.

– Regnvannet fra taket går gjennom disse rørene, da må de skiftes og vi håper at det blir klart til skolestart til høsten, forteller Arild Folkvang.

 • Vil flytte trafikken inn til Skien

  Nye leilighetsbygninger mot vannet og flytting av hovedtrafikken inn til byen, er grep som kan gjøre Skien mer attraktiv, sier administrerende direktør Petter Falkgård Andersen i R8 Group. Nå ser de blant annet på mulighetene for å fjerne EPA-brua.

  Petter Falkgård Andersen
  Foto: Katrine Rohde Johannessen / NRK
 • Barnas stortingsrepresentant

  Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) og Geir Jørgen Bekkevold (KrF) blir barnas stortingsrepresentanter. På oppdrag fra barneombudet har alle partiene pekt ut hver sin representant. De får et særlig ansvar for å se politikken med "barnebrillene" på.

  Åslaug Sem-Jacobsen på Stortinget
  Foto: Ragne Borge Lysaker
 • Omtales som villdyr

  Politiet vurderer fremdeles å avlive hunden, som fredag gikk til angrep på en 3 år gammel gutt i en barnehage i Skien. Hunden omtales av eksperter som et villdyr. Inntil videre er den på kennelen til Magne Henne. Han mener rasen ikke skulle vært her i landet.

 • Kåra til årets folkemusikar

  Folkemusikaren Anders Røine busett i Bø fekk i helga prisen " Årets Folkemusiker" på Folkelarm i Oslo, skriv Varden. I tillegg fekk Anne Hytta soloprisen for sitt hardingfelespel på hennar nye album "Strimur".