Klas Roger Arvesen har ikke alltid vært glad i fisk. Interessen for fisk og sjømat, fikk han da han startet i sin praksis som kokk. Der lærte han å lage fisk på andre måter enn den tradisjonelle kokte eller stekte. Denne oppskriften er nok til 1 person.
Ørret med sennep og balsamico
Finn deg et fint stykke med ørretfilet, ca 200 gram. Skjær bort skinnet og overflødig fett. Napp også ut beina, hvis det skulle være noen. Ta ca 1 ts balsamicoeddik og gni det inn i fiskekjøttet. Deretter tar du 1 ts søt sennep, f.eks. Bergbys's, og gnir den også over fisken. Legg fileten på et ildfast fat og stek stykket i ovnen på 220 grader i ca 10 minutter. Med så sterk varme er det viktig at ørreten ikke steker for lenge, da blir den tørr. Du kan også bruke laks hvis det er vanskelig å få tak i ørret.
Tomatiserte grønnsaker
Klas Roger velger en kvart grønn paprika, en halv rødløk, fire babymais og en kvart fennikel. Alle grønnsakene kan deles i litt store biter bortesett fra fennikelen. Den vil gi best smak hvis den er skåret i tynne skiver. Ha alle grønnsaken i en varm stekepanne med litt olje. Wok de lett og hell over en boks tomater. Smak til med sukker, minst 1 ss. Det hele skal koke til tomatene omslutter grønnsakene. Det tar bortimot seks minutter. Da er grønnsakene fortsatt sprø og det er som kjent en fordel.
Fisk som varmer
Legg grønnskene på en stor tallerken, legg fiskestykket over og pynt med et par vårløk som du har forvellet i litt kokende vann. Vårløken blir pynt i steden for urt. Med en grønn liten løk på toppen, kommer fargene bedre til sin rett. Denne fiskeretten er varm å se på og du blir varm inni seg når du spiser den. En annerledes måte å smake ørret på.