Anne Kristin Bratvold er opptatt av og kan mye om mat og ernæring. Hun vet at vårslapphet kan komme av mangel på C-vitaminer. Særlig i gamle dager da grønnsakene ble lagret gjennom vinteren og mistet vitaminene, ble menneskene slappe.
Men, også forandringer ute i naturen kan påvirke oss. Denne retten er garantert full av kraft og smak.
Smaker overraskende mye
Skjær nokså store stykker rødløk, gulrøtter, skrubba poteter - gjerne søtpotet - sellerirot og paprika i ulike farger. Skjær også et par røde chili i to og legg hele hvitløkskløfter med skallet på i formen. Chilien skal ikke spises, men bare gi smak. Hvitløken klemmer du ut av skallet når retten kommer på tallerkenen.
Hell over 1/2-1 dl olje og krydre med det du vil, salt, pepper og rosmarin for eksempel. Sett formen inn i ovnen på ca 200-250 grader. Ovnen skal være ganske varm. Ta ut grønnsakene etter ca 10 minutter og legg enten kyllingfilet, fisk eller lammekjøtt på grønnsakene. Sett formen inn i ovnene igjen og stek den til kjøttet er gjennomstekt.
En god og enkel rett som smaker overraskende mye og som det føles godt å spise.